Alanya'da çocuklarını öldüren Ukraynalı babaya ağırlaştırılmış müebbet!

Alanya’da 2 çocuğunu öldürdüğü, eşini de öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılanan Ukraynalı sanık baba, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis hapis ile cezalandırıldı.

Alanya'da çocuklarını öldüren Ukraynalı babaya ağırlaştırılmış müebbet!

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuklu sanık Oleksıy.N. (39) Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Müşteki anne Yulia Navrotska’nın (34) gelmediği duruşmada, sanık avukatı hazır bulundu. Alanya 2.Ağır Ceza Mahkeme heyetinin, 2 çocuğunu kasten öldürme ve eşini de öldürmeye teşebbüs suçundan yargılandığını hatırlattığı sanık Oleksıy.N, tercüman eşliğinden olay günü fiziki ve psikolojik durumunun şu ana göre kötü olduğunu söyledi.   Oleksıy N., olay günü psikolojik olarak çok kötü durumda olduğunu anlatarak, “Bu konuda çok fazla diyeceğim bir şey yok. Mevcut adli tıp raporuna göre karar almanızı rica ediyorum.” dedi. Sanık avukatı da müvekkilinin psikolojik ve ruh halinin hala yerinde olmadığını iddia ederek, lehine olan tüm kararların uygulanarak beraatini istedi. Mahkeme heyeti, Oleksıy N.’yi çocuklarını öldürmekten 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, müşteki anne Yulia Navrotska’yı da öldürmeye teşebbüs suçundan 15 yıl hapis cezasına çaptırıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay 21 Mayıs tarihinde sabah saat 08.30 sıralarında Saray Mahallesi Güzelyalı Caddesi üzerindeki bir sitedeki apartman dairesinde meydana geldi. Ukraynalı kadın Yulha Navrotska. eşi Oleksıy'nin cinnet getirerek çocuklarını bıçaklayarak öldürürken, bağırarak çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde 6 yaşındaki kız çocuk Tetıana, ile 4 yaşındaki erkek kardeşi Kırıl Navrtska'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Öğretim üyesi ve ekonomi üzerinde ders veren baba O.N (38) ise polis tarafından gözaltına alındı. Anne Y.N.'nin de çocuklarından sonra kendisini öldürmek isteyen eşinden kaçarak kurtulduğu öğrenildi. Baba O. N.,emniyette tercüman aracılıyla ifadesi alındıktan sonra sevk edildiği nöbetci mahkemece kasten öldürme suçundan tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER