Alanya'da eşini öldüren kocanın davası ertelendi

Alanya’da eşi Rabia Doğan’ı öldürmekle suçlanan Besat Doğan yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı 13 Mayıs'a erteledi.

Alanya'da eşini öldüren kocanın davası ertelendi

Alanya’da 21 Mart 2021 tarihinde eşi Rabia Doğan’ı öldüren Besat Doğan’ın Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşması gerçekleştirildi. Mahkemeye müşteki anne Nadire Salta ve taraf avukatları ile Besat Doğan tutuklu bulunduğu Eskişehir L Tipi Kapalı Cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Savcılık mütealasında sanık Besat Doğan eşe karşı kasten ve tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası istedi.

Dinlenen tanık Nadir Özçelik, sanığı Alanya'dan tanıdığını belirterek, sabah kahvaltısı için arkadaşının evine gittiğinde kendisini gördüğünü anlattı. Burada Erol Aydın ve annesinin de olduğunu dile getiren Özçelik, "Erol'un annesi sızlanarak 'yazık oldu' dedikten sonra ne oldu diye sordum. Besat Doğan’ın da karısını öldürdüğü söyledi. Ben de nasıl oldu diye sorunca olayı bana anlattı: Babasının mezarlığının ardından dayılarının evine geçmişler. Kavga çıkınca buradan karakola gitmişler. Sonra Besat, karakoldan ayrılmış. Yolda iken uyuşturucu satıcı dediği adamın motorunda eşini görmüş. Uyuşturucu satıcının kendisine gülüp korna çalınca da peşinden gitmiş. Yakalamış. Adama ateş edeceği sırada da karısı önüne geçmiş. Kurşunlar ona isabet etmiş" diye konuştu.

DOĞAN: HALA VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM

Müşteki Sanık Besat Doğan, sabıkalı olabileceğini ancak eşini öldürme gibi bir kastının olmadığını belirtti. Eşini çok sevdiğini herkesin bildiğini anlatan Doğan, "Cezaevinden çıktıktan sonra boşanmak istediğimde Nadire ana , bana düşene yardım etmek gerekir deyince  devam ettim. Tedavisi için hastanelere götürdüm. Ben öldürmek isteseydim rahatlaması için çıkardığım dağda bayırda yapardım. Öldürmeye niyetim yoktu. Nikahlı eşim çocuklarımın annesiydi. Çocuklarıma nasıl hesap vereceğim. Hala vicdan azabı çekiyorum"  şeklinde konuştu.

SANIK AVUKATI: BİZ BU MÜTEALAYI KABUL ETMİYORUZ

Sanık avukatı ise Rabia Doğan’ın Hüseyin B. ile ilişkisinin söz konusu olduğunu anlatarak "Müvekkilim cezaevinden çıkarken eşini bu hayattan çıkarmaya çalışıyor. Eşinin tedavisi için hastanelere götürüyor. Eşini öldürme kastı yok. Eşini öldürmeyi düşünmediği için de tedavi ettirmeye çalışıyor. Biz mütealayı kabul etmiyoruz. Süre talebimiz var" ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı 13 Mayıs'a erteledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
1
1 - 3 ay Önce

1

1
1 - 3 ay Önce

1

SIRADAKİ HABER