Alanya'da kaybolan Alman turist aranıyor

Alanya’da 4 gün önce kaybolan Alman turist 250 kişilik ekip tarafından aranıyor.

Alanya'da kaybolan Alman turist aranıyor

Tatil için 4 gün önce Alanya’nın İncekum Mahallesi’nde bir otele tatile gelen 72 yaşındaki Annegret Kandzorra, 17 Ağustos'ta kaldığı otelden gezmek için ayrıldı. Otele dönmemesi üzerine kızı, durumu jandarmaya bildirdi. 

250 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞMA YAPIYOR

Bunun üzerine harekete geçen Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, turistin bulunması için çalışma başlattı.  İlk gün bulunmayan Alman kadını arama çalışmalarına daha sonra Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Alanya İHH Arama Kurtarma, Alanya AFAD ile Manavgat Acil Hava Kurtarma'dan (AHK) yaklaşık 250 kişilik ekip, katıldı.

YAKLAŞIK 15 KİLOMETRELİK ALAN TARANDI

Çalışmalar da yer alan Alanya İHH Arama Kurtarma Sorumlusu Ramazan Başkan aramalarda dördüncü günde olduklarını söyledi. Kamera kayıtlarından Alman kadının son görüldüğü noktadan itibaren aramaya başladıklarını belirten Başkan, "Yakın ve uzak bölgeleri, iniş alanlarını, su kanallarını ve özellikle yüksek alanları ayrıntılı bir şekilde araştırmaya devam ediyoruz. Tüm ekipler özveriyle çalışıyor. Bulana kadar aramalara devam etmeyi planlıyoruz. Taradığımız alan yaklaşık 15 kilometre. Son olarak kamera görüntülerine göre en son nokta yol üzerinde tespit edildi. Tüm bölgeler inceleniyor. Deniz tarafı, ormanlık alanlar ve yüksek bölgeler. Ayrıca geçen araçlar da takip ediliyor. Şu anda henüz bilgiye ulaşamadık, ancak aramalara devam ediyoruz” diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER