Alanya’da asker uğurlamasındaki cinayet davası ertelendi

Alanya'da asker uğurlama konvoyundaki cinayetin ilk duruşmasında 7 tanık dinlenirken tutuklu sanıklar ölen kişiyi bıçaklamadıklarını iddia ettiler. Mahkeme 27 Mayıs tarihine ertelendi.

Alanya’da asker uğurlamasındaki cinayet davası ertelendi

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen ilk duruşmaya Alanya L.Tipi Kapalı cezaevinde tutuklu Suha T.(19) ve Selman E.(18) mahkemeye SEGBİS vasıtasıyla katıldılar. Duruşmaya sanık avukatları ve maktulün avukatı hazır bulunurken sanıkların yakınlarıda duruşmayı izlediler.Dinek Mahallesi Emniyet kavşağındaki asker uğurlama konvoyunda yaşanan kavganın ardından boynundan ve kalbinden aldığı bıçak darbesiyle  44 yaşındaki Halil Yiğitbay ağır yaralı olarak kaldırıldığı özel hastanede yaşamını kaybetmişti.

‘GÖĞSÜNE VURDUK, BIÇAK KULLANMADIK’

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde  ‘Kasten Öldürme’ suçundan ilk kez hakim karşısına çıkan  Süha T. ve Selman E. duruşmada konvoyda seyir halinde giderken tartışmanın yaşandığını kavgada bir kişinin göğsüne vurduklarını bıçak kullanmadıklarını iddia ederek yerdeki şahsın kalkarak kendilerini taşladıklarını ve bir kişinin havuza düştüğünü söylediler.

‘KAVGAYI VE BIÇAKLANAN KİŞİYİ GÖRMEDİM’

Mahkemede asker uğurlama konvoyunda çıkan kavganın ardından 1 kişinin öldüğü 2 kişinin yaralandığı olayda tespit edilen tanıklardan 7 kişi dinlenirken tanıklar kavganın olduğu yerde arbede yaşandığını, bıçaklanan kişiyi görmediklerini iddia ederken tanıklardan Y.E ise İnstagram'dan “Beni çağırdılar, bende Cikcilli helikopter pistine gittim. Araçla beraber konvoya katıldım. Kavgayı ve bıçaklanan kişiyi görmedim” dedi.

BAŞKAN BIÇAĞI ATILIRKEN GÖRDÜNMÜ

“EVET BIÇAĞI CAMDAN DIŞARIYA ATTI’

Bir diğer tanığa ise mahkemede ‘Bir kişiye aracında Süha var mıydı?’ sorusuna ise ‘Evet vardı’,  Bıçağın yayla yolunda atıldığını gördün mü ? sorusuna ise ‘Evet Süha bıçağı camdan dışarı attı” dedi.

BAŞKAN MÜŞTEKİLERİN GELMESİNİ TALEP ETTİ

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı maktül ve müştekilerin avukatına müştekileri sorması üzerine kadın avukat müştekilerinin rahatsız olduğunu için duruşmaya gelemediklerini söyledi. Avukat Müştekiler 2'nci duruşmaya katılacaklarını belirtti

MAHKEME 27 MAYIS TARİHİNE ERTELENDİ

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ‘Kasten Öldürme’ suçundan tutuklu bulunan  Süha T. ve Selman E.’nin tutukluluk halinin devamına, duruşmayı  ise 27 Mayıs 2022 saat:13:30  tarihine erteledi.

OLAYIN GEÇMİSİ

Alanya'nın Dinek Mahallesi Emniyet Kavşağı'nda 24 Mayıs 2021 tarihinde saat 21:30 sıralarında meydana gelen olayda Konaklı Mahallesi'nde butik işleten Nihat Yiğitbay (28), Halil Yiğitbay (44) ve Hasan Yiğitbay(46) kardeşler işyerini kapatıp eve gitmek için yola çıktı. İlçe merkezindeki evlerine seyir halinde olan Hasan Yiğitbay kullandığı hafif ticari araçla trafik ışıklarına geldiği sırada asker uğurlamaya çalışan bir grup motosikletliyle tartışmaya başladı. Aynı grup daha sonra 200 metre ileride bulunan trafik ışıklarında kavga etmeye başladı.

HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ

Yaşanan arbedede Halil Yiğitbay, Nihat Yiğitbay ve ismi henüz öğrenilemeyen 2 kişi aldığı bıçak darbesinden dolayı yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları ambulansla ilçedeki özel bir hastaneye götürdü. Boynundan ve kalbinden bıçak darbesi alan Halil Yiğitbay, yoğun bakım ünitesinde doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Diğer 3 yaralının ise hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER