Alanya’da bebeğini balkondan atan anne için psikolojik ve ruh sağlığı raporu istendi

Alanya'da yeni doğan bebeğini balkondan atarak ölümüne sebep olan Gürcistan uyruklu 16 yaşındaki N.S’nin görülen davasında tutukluluk halinin devamına karar verilirken mahkeme 15 Mart 2024 tarihine ertelendi.

Alanya’da bebeğini balkondan atan anne için psikolojik ve ruh sağlığı raporu istendi

Alanya 2.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen üçüncü duruşmaya N.S.’nin tutuksuz yargılanan babası B.S, annesi İ.S, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığın avukatı, sanık N.A ile İ.S avukatları ve çevirmen hazır bulunurken, tutuklu yargılanan yaşı küçük anne N.S, Mersin Çocuk İslah Evin'den duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

“ÇOK PİŞMANIM”

Mahkemede SEGBİS ile verdiği ifadesinde N.S, “Eklemek istediğim bir şey yok. Her ne yaptıysam çok pişmanım” diye konuştu. 

ANNE VE BABA, "HİÇ BİR ŞEY DİYEMİYORUZ"

Tutuksuz yargılanan Baba B.S., "Hiçbir şey diyemiyorum' dedi. Anne N.S ise verdiği ifadesinde, 'Bir şey diyemiyorum yurt dışı yasağının kalkmasını istiyoruz.  Gürcistanda benim ve eşimin yaşlı bakıma muhtaç babalarımız var” dedi. 

BAKANLIK AVUKATI CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Anne İ.S. ve Baba B.S avukatı Sevda Ünlü Yılmaz müvekkillerinin kızlarının Türkiye'de tutuklu olduğunu, babalarının yaşlı olduğu ve bakıma muhtaç olduğu için yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartını kaldırılmasını talep etti. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı bebeğini öldüren yaşı küçük anne N.S'nin Kasten Öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti.N.S'nin avukatı müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için tam teşekküllü bir  hastaneden rapor alınmasını istedi.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ

Alanya 2.Ağır Ceza Mahkemesi heyeti yaşı küçük anne N.S’nin Akdeniz Üniversitesi’nden tam teşekküllü Psikolojik ve Ruh sağlığının yerinde olup olmadığı hakkında rapor alınmasına ,Gürcistanlı Anne İ.S. ve Baba B.S adli kontrol cezasının ve yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasına duruşmanın 15 Mart 2024  tarihine ertelenmesine karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay 8 Kasım 2022 Tarihinde Konaklı Mahallesi 19. Sokak'ta bir apartmanın da meydana geldi. Apartmanın 5. Katından bir poşet içerisinde yeni doğmuş bir bebeğin düştüğünü gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde yeni doğan kız bebeğin hayatını kaybettiğini belirledi. Bebeğin cansız bedeni kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken olayla ilgili inceleme başlatan jandarma ekipleri yaptıkları incelemede bebeğin annesinin Gürcistan uyruklu N.S.'ye(15) ait olduğunu belirledi. Jandarma N.S. ile birlikte Gürcistan uyruklu B.S.(55) ve İ.S.'yi de gözaltına aldı. Karakoldaki işlemleri tamamlanan bebeğin annesi N.S. ile kızın annesi İ.S. ile babası B.S. adliyeye sevk edildiler. Savcılık tarafından ifadeleri tercüman aracılığı ile alındıktan sonra nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından Alanya L. Tipi Kapalı cezaevine gönderildiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER