Çavuşoğlu, Alanya Toptancı Hali'nde esnaf ile bir araya geldi

Bakan Çavuşoğlu'nun yoğun Alanya trafiği sürüyor. Çavuşoğlu, Alanya Toptancı Hali'nde esnaf ile bir araya geldi. Bakan, burada çiftçiye yapılan destekler hakkında bilgi verdi

Çavuşoğlu, Alanya Toptancı Hali'nde esnaf ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 2 günlük Alanya ziyareti yoğun tempo ile geçiyor. Dün başlayan yoğun trafik, Alanya toptancı hali esnafı ziyareti ile devam etti. Bakan Çavuşoğlu, hal esnafının sorunlarını dinlerken, yatırımları da anlattı.  Çavuşoğlu Antalyalı çiftçiye sulama konusunda destek verileceğini de söyledi.


‘ÇİFTÇİYE SULAMA DESTEĞİ’
Antalya’da üretime yapılan destek ve yeni yapılacak destekler hakkında bilgi veren Çavuşoğlu kaliteli tohumun önemine de vurgu yaptı. Çavuşoğlu,“ Tarım ürünlerindeki ithalat ve ihracat arasındaki fark bizim lehimize olan bir fark. Dış ticaret fazlası yüzde 400 artmış oldu.  Buda çiftçilerimizin üretimi sayesinde. Domates, elma ve mandalina üretiminde Dünya’da 3’ncü sıradayız. Üretimi arttırmak kaliteli tohumdan geçer, kaliteli tohum miktarını 145 bin tondan 1 milyon 324 bin tona çıkardık. Antalya’da çiftçimize çok önemli desteklerde bulunduk. 1.2 milyar dolarlık nakdi üretim desteği sağladık. Toplamda 4.4 milyar dolar tarımsal destek vermişiz. Özellikle sulamada enerji fiyatları arttığı için maliyette arttı. Devletimiz bir karar aldı. Cumhurbaşkanımız bir karar imzaladı, Resmi Gazete’de yayımlandı çiftçilerimizin sulamada kullandığı su ücretinin yüzde 50’sini devletimiz karşılayacak” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER