Alanya’da eşini öldüren koca: Çocuklarıma kim bakacak!

Alanya’da eşini boğarak öldürdükten sonra kepçeyle gömen kocanın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme karar duruşması için 15 Haziran’a ertelendi.

Alanya’da eşini öldüren koca: Çocuklarıma kim bakacak!

20 Mayıs 2021 tarihinde eşi Aslıhan Öztürk’ü evlerinde boğarak öldürüp, kepçe yardımıyla kazdığı çukura gömen Mesut Öztürk’ün duruşmasına devam edildi. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmada, müşteki anne Cemile Koçak, baba Avni Koçak ve taraf avukatları hazır bulundu. Mesut Öztürk (29) tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Savcılık mütealasında sanık Mesut Öztürk’ün eşe karşı kasten ve tasarlayarak öldürme suçundan haksız tahrik uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet cezası istedi.

ANNE KOÇAK, “EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUM”

Müşteki anne Cemile Koçak, mahkemede kızları Aslıhan Öztürk’ü öldüren sanık Mesut Öztürk’ün en ağır şekilde  cezalandırılmasını talep etti.

ÖZTÜRK, “NEDEN BU KADAR ÜSTÜME GELİYORLAR”

Sanık Mesut Öztürk’ün ise mütealayı kabul etmediğini kaydederek, "Neden bu kadar üstüme geliyorlar. Benim 2 çocuğuma kim bakacak. Bana ihtiyaçları var" dedi.

‘İNDİRİM UYGULANMASIN”

Müşteki avukatları ise sanığın daha önce iki defa darp etmekten dolayı hakkında işlem yapıldığını belirtti. Sanığın, maktulün ölürken idrar kaçırmasına yönelik tedbir alması, eşyalarını farklı yerlere atması, cep telefonunu benzin istasyonunda bırakıp gömmeye gitmesi ve bunu da kamera olmayan yerleri seçerek yapmasından dolayı tasarlayarak ve canavarca hisle yaptığını anlatan avukatlar, "Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Ayrıca takdir indirimi uygulanmamasını talep ediyoruz” dediler.

EK SÜRE İSTEDİLER

Sanık avukatı ise mutalanın hukuka haykırı şeklide verildiğini savunarak, delillerin toplanması için mahkeme heyetinden ek süre istedi.  Mahkeme heyeti, Sanık Mesut Öztürk’ün tutukluluğunun devamına karar vererek,  duruşmayı 15 Haziran 2022'ye erteledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER