Müftü İlhan TDV’ye kurban bağışında bulundu

Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Diyanet İşleri Başkanlığı ile TDV iş birliğinde ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ temasıyla sürdürülen 2023 yılı vekaletle kurban kesim organizasyonuna kurban bağışında bulundu.

Müftü İlhan TDV’ye kurban bağışında bulundu

Alanya Müftüsü İhsan İlhan’a bağış makbuzunu Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Gönüllüsü Din Hizmetleri Şube Müdürü Kemal Becerikli takdim etti. “Kurbanlarımız dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine umut olsun” diyen Müftü İlhan şu ifadelere yer verdi: “Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak amacıyla “Diyanet İşleri Başkanlığımız ile TDV iş birliğinde ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ çağrısıyla düzenlenen vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu devam ediyor. Başta depremzede kardeşlerimiz olmak üzere dünyanın dört bir köşesindeki ihtiyaç sahiplerine kurban emanetlerinizi güvenle ulaştıracağız. Mazlum ve mağdurların sofralarına milletimizin sıcak muhabbetini ulaştıran TDV’miz her yıl olduğu gibi bu yıl da hayırseverlerin kurban bağışlarıyla yüzleri güldürecek ve mazlum ve mağdur kardeşlerimize umut olacak. İslami usullere göre kesilen kurbanlar, başta depremzede kardeşlerimiz olmak üzere ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine, mülteci kamplarından, savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerden, bir Müslümanın selamına muhtaç bölgelere kadar dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından 2023 yılı için vekalet yoluyla kurban kesim bedeli yurt içi 5 bin 950 TL, yurt dışı 2 bin 750 TL olarak belirlendi.  
Bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar bagis.tdv.org adresinden, mobil bağış uygulamasından, banka ve PTT şubelerinden ve Alanya Müftülüğü’müzden kolaylıkla bağışta bulunabilir” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER