Bakan Yumaklı: Yangının gücü kırıldı

Alanya'da çıkan yangına, havadan ve karadan müdahale ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, rüzgarın yön değiştirmesinin müdahaleyi güçleştirdiğini ama yangının gücünün büyük ölçüde kırıldığını aktardı.

Bakan Yumaklı: Yangının gücü kırıldı

Alanya’ya bağlı Dim Barajı mevkisinde saat 12.00 sıralarında çıkan orman yangını yayıldı. Yangın Dim Barajı’nın arka tarafına doğru ilerlerken, bölgeye çok sayıda kara ekibinin yanı sıra yangın söndürme helikopterleri de yönlendirildi. Ulaşımın olduğu noktalara ekipler karadan müdahale ederken, sarp ve ulaşımın olmadığı noktalara ise helikopterler ve uçaklar barajdan aldıkları suyla müdahale etti.

’17 EV TAHLİYE EDİLDİ’

Yangına Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra, 10 uçak, 22 helikopter, 72 arazöz ve iş makinesi ile 500’ün üzerinde personelle müdahale edildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının yaklaşık 190 hektarlık alanda etkili olduğunu söyledi.
Yangın bölgesinde 17 ev tedbiren tahliye edildi 1 ev ise alevlerin arasında kaldı.
BAKAN YUMAKLI ALANYA’DA
Bakan Yumaklı yangından zarar gören yerleri ve yangınla mücadeleyi OTAĞ keşif uçağıyla havadan inceledi. Bakana Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey eşlik etti. Bakan Yumaklı, “Otağ” adlı ileri görüş sistemlerine sahip yangın yönetim uçağıyla yangın bölgesinde yaptığı incelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunarak, “Yangının yaklaşık 190 hektarlık bir alanı etkilediğini ölçümledik. Yangın tamamen kontrol altına alınıp söndürüldüğünde ne kadar bir alanın etkilendiğini tam olarak söyleyebiliriz. İki mahallede etkili olan yangında herhangi bir insani can kaybı yok. Sadece bir evde hasar meydana geldi, tedbiren 17 ev boşaltıldı” şeklinde konuştu.
‘ATEŞ GELİNCE HEMEN ÇIKIN DEMİŞLER’
Bölgedeki bir evin yandığı, alevlerin tehdit ettiği 13 evin ise tahliye edildiği belirtildi. Akköprü Mahallesi’nde yanan evin gelininin evi olduğunu söyleyen Dulkadın Akın, “Gelinimin evi yandı. Kurtaracağım diye çırpınmış. Ben köyden geldim. Yakınımızda yanan ev. Gelinim oradaydı. Ateş gelince hemen çıkın demişler” dedi.
Kontrol altına alınan yangında ekipler çalışmaların gece boyunca devam edeceğini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER