BEBEK SPASI NEDİR

Bebeklerin kas ve motor gelişimlerini destekleyerek onların rahatlamasına, kolik ve gaz sancısı, uyku düzensizliği, gelişim geriliği gibi problemlerin ortadan kalkmasına yardımcı olan bir hizmettir. Bebekler önce kendilerine uygun ölçekteki hidroterapi havuzlarına alınıyorlar. Burada kas ve motor gelişimlerini güçlendirecek egzersizler yapıyor. Ardından uzmanlar tarafından yapılan masajla bebekler rahatlıyor. Bebek Spası içinde hidroterapi, floating ve bebek masajını kapsar. 

Bebek Spasının Faydaları; 

Suyun dinlendirici gücü bebeklerin rahatlamasını sağlıyor. Düzenli olarak yapıldığında bebeklerin motor becerilerinde ve kas kuvvetinde gözle görülen bir gelişme oluyor. Gaz sancısı ve kolik ağrılarını en hafife indiriyor. Kanın vücutta hızlı dolaşımını sağlayarak bağışıklığı güçlendiriyor. Uykuya geçişi kolaylaştırır, uyku düzensizliğine iyi gelir. Kas Gelişimini Destekler. Zayıf, çalışmayan kasları harekete geçirir. Gelişim geriliği ve kas gevşekliğinde etkilidir.        Denge Ve Koordinasyonu Geliştirir.  Akciğerlerin Gelişimini Arttırır.  Sindirim Sistemini Harekete Geçirir. Kabızlığa iyi gelir. Psikolojik Ve Sosyal Gelişimini Destekler.Bağımsızlığı Ve Özgüveni Destekler.                                                                                             

Hidroterapi nedir?  

Hidroterapi, bebeğin zihinsel ve fiziksel gelişimini destekleyen bir hizmet. Hidroterapi uygulamasında bebekler boyun simidiyle birlikte belli sıcaklıkta optimize edilmiş jakuzilerde sağlıklı bir şekilde vakit geçirebiliyorlar.                                                                         

Hidroterapinin bilinen faydaları neler?                                       

• Jakuzilerde bulunan hava kabarcıkları bebeklerin fizyolojik gelişimlerine katkı sağlıyor. Bu, uzmanlar tarafından da desteklenen bir gerçek.                                                                        • Bebeklerin zihinsel ve motor becerilerinin gelişimini destekliyor. Bu da bebeklerin daha bilinçli ve kontrollü hareket etmelerine yardımcı oluyor. Bebeğin beyin ve kas gelişimi bunları ne kadar hareket ettirdiğine bağlı.                                                                                              

• Suyun göğüs kafesine uyguladığı basınç, akciğerlerin kapasitesini ve göğüs kaslarını güçlendirerek arttırıyor. Bu da solunum sisteminin gelişmesine yardımcı oluyor.                                      

• Denge ve koordinasyonu geliştiriyor.                                                                                                                                                    

• Kalp ve dolaşım sistemini harekete geçiriyor.                                                                                                                                          

• Sinir sistemini rahatlatıyor.                                                                                                                                                                 

• Bebeğin psikolojik ve sosyal gelişimini destekliyor.                                                                                    

• Ebeveyn ve bebek bağını güçlendiriyor.                                                                                                                                                    

• Bebeğin bağımsızlığını ve öz güvenini artırıyor.                                                                                                                            

• Yeme, gaz ve uyku sorunlarını düzene sokuyor.  

Floting nedir? (Suda Dans) 

Floating bebeklerin boyunlarına takılan içi hava dolu Anti-Alerjik silikon ekipmanlarla jakuzi içinde yüzdürülmesidir. Floating esnasında bebekler her seanstan sonra sterilize edilen ve optimal sıcaklıkta olan jakuzilerde su direncine karşı vücutlarını hareket ettirerek dirençli egzersiz yapmış olurlar. Yaklaşık 30 dakika süren bu işlem bebeklerin günlük yapması gereken egzersiz ihtiyacını karşılar ve Kas-İskelet sistemi ile beraber Sindirim-Dolaşım sistemlerinin gelişimine destek olur.

Bebek Masajı Nedir?                                                                                                                                      

 Bebeğin bedensel ve ruhsal gelişimini olumlu yönde destekleyen, vücudun rahatlaması için yapılan dokunma sanatıdır. Araştırmalar, ten temasına ek olarak, rutin dokunuşların ve masajın, çocuklarda bilişsel performansın gelişmesine ve dikkatin artmasına yardımcı olduğunu göstermektedir.                                                                                                                                 Bebek Masajının Faydaları                                                                                                                     

Bebeğinizi yatıştırır ve ağlamasını azaltır. Sindirim, dolaşım, boşaltım, sinir, hareket ve solunum sistemlerinin gelişmesini sağlar. Stresi azaltır, rahatlamayı sağlar. Kolik/gaz sancılarının azalıp/bitmesine yardımcı olur. Bebeğinizin gece uykusuna alışma ve daha derin uyuma sürecini destekler. Burun tıkanıklıklarını ve diş çıkarma ağrısını azaltır. İyi bir kas, koordinasyon ve esneklik gelişimine yardımcı olur. Vücut farkındalığını geliştirir.  Bağışıklık sistemini geliştirir. Cilt dokusunu iyileştirir. Bebeğinizin rahatlamasına vesakinleşmesine yardımcı olur. Beyin gelişimine büyük katkı sağlar. Masajın düzenli olarak yapılması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır. 

PREMATÜRE BEBEKLERDE SPA 

Bebeğin gelişim destekleyicisi masaj, masajın destekcisi Floating (hidroterapili jakuzilerde spa, suda dans) 

***Araştırmalara göre yüzen bebeklerin yüzmeyen bebeklere göre birçok beceriyi daha erken kazandıkları kanıtlanmıştır. Tüm bebekler için sayısız faydası olan floating ve masajın prematüre bebekler üzerinde de bir çok etkisi bulunmaktadır.

* Kilo alımını hızlandırır.

* Fiziksel gelişimini destekler

* Kas gelişimini destekler 

*Uyku düzenini olumlu yönde geliştirir.

* Akciğerlerin gelişimini arttırır.

 *Kanın vücutta hızlı dolaşımını sağlayarak bağışıklığı güçlendiriyor.

Bebek SPA merkezlerinde nelere dikkat edilmeli?  *Hidroterapinin bir uzman eşliğinde yapılması gerekiyor.

 *Hidroterapi havuzundaki suyun belli sıcaklıkta olması gerekmekte, bu sıcaklık mevsime göre değişmektedir. *Yaz mevsiminde 35-35,5 derece kışın ise 36-36,5 derece olması gerekmektedir. Suda durma süresi ise maksimum 30 dakikadır. 

*Hidroterapi havuzunda kullanılan boyun simidi de oldukça önemli. Bebeğinizin boynunda tahminen 1 parmak boşluk kalacak şekilde konumlandırılmalı. Kalite olarak plastik değil, bebeklere uygun formda olan hassas kumaştan yapılan boyun simitleri kullanıldığından emin olunmalı. 

* Hidroterapi seansı her bebeğe özel olarak yapılması gereken bir uygulama. Sonuç olarak önceliğimiz bebeklere hijyenik ve sağlıklı bir ortam yaratmak. Jakuziler her bebekten sonra boşaltılmalı ve iç temizliği yapılarak yeni gelen bebek için başka su doldurulmalıdır.

YORUM EKLE