Erdem inşaat sektörü temsilcilerini dinledi

İnşaat sektörü temsilcilerinin sorun ve taleplerini dinleyen ALTSO Başkanı Eray Erdem, “Sesimizi daha yüksek biçimde duyurmak için neler yapmamız gerektiğini konuştuk. Hazırlayacağımız raporu ilgili makamlara sunacağız” dedi.

Erdem inşaat sektörü temsilcilerini dinledi

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem inşaat sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıya Alanya Müteahhitler Birliği (MUTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker ve ALTSO Meclis Başkanı Mehmet Kural da katıldılar.  İnşaat sektöründe yaşanan son gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda, yapı denetim, ikamet sorunu, mülk satışlarında yaşanan sorunlar, artan maliyetler, altyapı sorunları, döviz alım belgesi zorunluluğu, taşeron müteahhit ilişkileri, yurt dışı pazarlarında imaj çalışmaları yapılması gibi konular masaya yatırıldı. Son yaşanan gelişmelerin ardından sektörün yaşadığı bazı sıkıntılar olduğuna dikkat çekilen toplantıda öncelikli sorunların tespiti ve ilgili makamlara iletilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. İnşaat sektör temsilcilerinin çok büyük riskler alarak ülke ekonomisine ciddi katkılar yaptığına işaret eden Erdem, “İnşaat sektör temsilcilerinin sorun, talep ve önerilerini aldık. Sesimizi daha yüksek biçimde duyurmak için neler yapmamız gerektiğini konuştuk. Hazırlayacağımız raporu ilgili makamlara sunacağız” dedi. 

“ÇÖZÜM İÇİN MÜCADELE VERECEĞİZ”

Küçüker de, Erdem ile göreve gelir gelmez Ankara’da en üst düzeyde temaslarda bulunduklarını söyledi. Küçüker, “Erdem sektörü tanıyan ve içinden gelen bir arkadaşımız. Beraber uyum içinde çalışıyoruz. Sektör temsilcilerinin görüşlerini aldık, sorunlarını dinledik. El birliği ile çözüm için mücadele vereceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER