Alanya'da iki önemli sergi açıldı

Cumhuriyetin 100. yılında Türk Cumhuriyetleri teması ile gerçekleştirilen 21. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali kapsamında ‘Kehribarın Sırları’ ve ‘Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Eser’ isimli sergilerin açılışını Başkan Yücel protokol üyeleriyle birlikte gerçekleştirdi. Sergiler vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Alanya'da iki önemli sergi açıldı

Letonya'nın Devletliğinin Yüzüncü Yıl kutlamalarına devam etmek için, Kore Cumhuriyeti'ndeki Letonya Büyükelçiliği, Letonya'nın eşsiz hikayelerini ve mirasını Koreli izleyicilerle paylaşmak için bir “Kehribarın Sırları” sergisi hazırladı. Sergi, 21. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali kapsamında Alanya Kalesi’ndeki tarihi sarnıçta sergilenmeye başladı. Festival boyunca açık olacak serginin açılışı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ve davetlilerin katılımı ile yapıldı. Sergi alanını gezen Başkan Yücel, bu güzel eserlerin Alanya’da sergilenmesinin çok değerli olduğunu vurguladı.

"CUMHURİYETIN 100.YILINDA 100 ESER" SERGİSİ TARİHİ KIZILKULE'DE AÇILDI

Cumhuriyetin 100. Yılında 100 eser isimli Cumhuriyet Sergisi tarihi Kızılkule'de düzenlenen törenle açıldı. 21. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen sergi, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, resim ve görsel sanatlar öğretmenleri, sergiye katkı sağlayan sanatçılar, STK temsilcileri ve davetlilerin katılımıyla Kızılkule'de düzenlenen törenle açıldı.

Alanya Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen sergide birbirinden değerli 100 eser yer aldı. 21. Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'nin "Cumhuriyetin 100.Yılında Türk Cumhuriyetleri" ana temasına uygun olarak hazırlanan sergiye ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi.

Sergi 9 Haziran Cuma gününe kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek.

BAŞKAN YÜCEL: “EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Ortak değerlerimizi ve kültürlerimizi korumak, kollamak ve gelecek nesillere bırakmak çok güzel bir şey. Bu sergilere olan katkılarından dolayı Başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böylesi anlamlı nice sergilerde buluşmak dileğiyle.” dedi.

Başkan Yücel son olarak bütün vatandaşları, sergileri ziyaret etmeye davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER