Alanya’da 103’üncü yıl coşkuyla kutlandı

Alanya’da Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü ile 15-21 Mayıs Gençlik Haftası coşkuyla kutlandı.

Alanya’da 103’üncü yıl coşkuyla kutlandı

Kutlama programı Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde başladı. Törene Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Resul Yıldırım, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, kamu kurum ve kuruluşlarının idari birim amirleri, siyasiler, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı. Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı’nın anıta çelenk sunmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından alandakiler anıt önünden başlayıp iskelede sona eren gençlik yürüyüşüne katıldı.

Şelale Meydanı’nda devam eden programda konuşan Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı, 19 Mayıs’ın yıllar geçse de unutulmayacak bir sevdanın adı anlamına geldiğini söyledi. Kıldırgıcı, “19 Mayıs kurtuluşunun yemini, milli misakın sınırı, cumhuriyet tutkusu, egemenlik türküsü, millet olma bilinci, var olma savaşıdır. 19 Mayıs gençliğin omuzlarında yükselen şanlı bir sancaktır. 19 Mayıs vatana borç, Türklüğe sadakat, şehitlerimize verilen söz, kurtuluşun ilk adımıdır.

19 Mayıs bilimden sanata, sanayiden spora, eğitimden ahlaka her alanda aydınlık Türkiye’nin mührüdür.  Güçlü Türkiye’nin teminatı sevgili gençler, gaflet ve dalalet dört bir yanı sarsa da damarlarınızdaki özgürlük kanı ve vatan aşkınız hepsinin üstesinden gelecektir” dedi. Konuşmanın ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Türk gençliğinin Atatürk’e cevabı okundu. Program şiirlerin okunması, halk oyunları, judo ve jimnastik gösterileri, spor branşları tanıtımı, yat turu ve su sporları gösterileri ile devam etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER