Alanya’da eşini öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet

Alanya’da eşi Rabia Doğan’ı silahla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Besat Doğan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Alanya’da eşini öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet

Alanya’da 21 Mart 2021 tarihinde eşi Rabia Doğan’ı silahla vurarak öldüren Besat Doğan’ın karar mahkemesi gerçekleştirildi. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Besat Doğan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, taraf avukatları ve mağdur yakınları salonda hazır bulundu. Duruşmada Rabia Doğan’ın annesi Nadire Salta, sanıktan şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmasını istedi. Müşteki avukatları Canel Durak ve Dicle Demirel ise eylemin kasıtlı işlendiğini sanığın ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılmasını talep etti.

“ÖLDÜRME KASTI YOKTU”

Söz verilen sanık avukatı Görkem Şener ise Besat Doğan’ın eşi Rabia Doğan’ın Hüseyin B. ile ilişkisine rağmen sahip çıktığını, tedavisi için hastanelere götürdüğünü savundu. Besat Doğan’ın eşini öldürme kastının olmadığını dile getiren Şener,  tahliyesini istedi.

“TAKDİR MAHKEMENİNDİR”

Sanık Besat Doğan son sözünde öldürmeye niyetinin olmadığını öne sürerek, "takdir mahkemenindir" dedi.Kararı açıklayan mahkeme heyeti ise tasarlayarak öldürme suçunun olmadığına karar vererek sanık Besat Doğan, "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER