Alanya'da kültürel mirasla yaşatılıyor

Kentin kültürel kimliğini yansıtan ve unutulmaya yüz tutmuş Türk el sanatları Alanya Belediyesi Sanat Atölyelerinde yaşatılıyor. Alanya Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde 40 farklı branşta açılan kurslarda geleneksel el sanatları öğretiliyor.

Alanya'da kültürel mirasla yaşatılıyor

Alanya Belediyesi Sanat Atölyelerinde ücretsiz olarak düzenlenen kurslarda her yıl yaklaşık 3 bin ev hanımı usta öğreticiler tarafından eğitiliyor. Kurslar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile takip ediliyor.

BAŞKAN YÜCEL; “GELECEK NESİLLERE AKTARMAK İSTİYORUZ”

Türk el sanatları ve yöresel sanatları yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kurslarla ilgili bir açıklama yaparak, “Kadınlarımızın sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak, unutulmaya yüz tutmuş kültür mirasımız el sanatlarımızı yaşatmak amacıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’müze bağlı doğu, batı ve merkez mahallelerimizdeki el sanatları atölyelerinde her yıl kurslar düzenliyoruz. Kadınlarımız için meslek edinme, hobi, nakış, dikiş, giyim, kozadan çiçek yapımı, geleneksel el nakışı, dekoratif eşyalar, çini, takı başta olmak üzere 40 farklı branşta düzenlenen kurslarımızda, her yıl yaklaşık 3.000 kursiyerimize usta öğreticiler tarafından eğitim veriyoruz. Kurslarımızda öğretilen el sanatları sayesinde hem eski sosyal yaşamımızın günümüze yansımalarını görüyor, hem de somut olmayan bu kültürel mirasımızı kuşaktan kuşağa aktararak koruyoruz.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL; “KURSLARIMIZI DEMİRTAŞ’TAN OKURCALAR’A KADAR TÜM HİZMET SAHAMIZA YAYDIK”

Doğuda Demirtaş Mahallesi’nden batıda Okurcalar Mahallesi’ne kadar tüm atölyelerde geleneksel el sanatları kursları açtıklarını belirten Alanya Belediyesi Başkanı Adem Murat Yücel, “Daha çok vatandaşımızın istifade edebilmesi için kurslarımızı Demirtaş’tan Okurcalar’a kadar tüm hizmet sahamıza yaydık. Hanımeller atölyesi, Fahri Gürses Etüt ve Destek Eğitim Kurs Merkezi, Mahmutlar, Kestel, Çıplaklı, Cikcilli, Avsallar, Okurcalar, Oba ve Konaklı mahallelerimizdeki atölyelerimizde 40 farklı branşta kurs açarak ev hanımlarımızı el sanatlarıyla buluşturduk; eğittik ve kendi işlerini kurmalarını teşvik ettik” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL, “MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ONAYLI SERTİFİKA VERİYORUZ”

Kursu tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verdiklerini belirten Başkan Yücel, “Usta öğreticiler tarafından verilen kurslara katılan ev hanımlarımızın yaptığı el emekleri yılsonu sergisinde vatandaşlarımızın beğenisine sunuluyor. Kentimizin kültürel kimliğini yansıtan ve kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel Türk el sanatlarının sergilendiği etkinliğin ardından kursu tamamlayan kursiyerlerimize Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriyoruz. Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlediğimiz kurslardan mezun olan kursiyerlerimiz bu sertifika ile isterse kendi işini kurabiliyor, isterse kendine atölye açabiliyor” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER