Alanya'da mahmuz projesinin kapsamı genişletildi

Daha önce Alanya Belediyesi’nin sahillerdeki kum kaybını önlemek için hayata geçireceği mahmuz projesini destekleyen Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Bağışlar, merkezde 2 adet olarak planlanan kum tutucu projesinin Kargıcak, Mahmutlar, Kestel kıyı şeridini de kapsayacak şekilde genişletildiğini paylaştı.

Alanya'da mahmuz projesinin kapsamı genişletildi

Alanya Belediyesi’nin , önceki gün katıldığı belediyenin proje gezisinin ardından izlenimlerini paylaştı. Salı günü açıklama yapan Yılmaz Bağışlar, “Alanya'mızın turizm geleceği açısından hayati önem taşıyan sahillerimiz için geç olmadan uygun tip kum tutucu veya dalga kıran projesi geliştirerek kamuoyu ile paylaşılabilir” diye konuşmuştu.

“TURİZM VİZYONU AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR GELİŞME”

Önceki gün düzenlenen Alanya Belediyesi’nin proje gezisine katılan Yılmaz Bağışlar, merkezde 2 adet olarak planlanan kum tutucu projesinin KargıcakMahmutlarKestel kıyı şeridini de kapsayacak şekilde genişletildiğini paylaştı. Bağışlar, “Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve belediye bürokratlarımız ile dün gerçekleştirilen inceleme gezisinde, sahillerimizde oluşan kayalıklar ile ilgili çözüm önerileri ve planlamalar hakkında sohbet etme imkanı bulduk. Meclis üyelerimiz ve belediye başkanımız ile birlikte yapmış olduğumuz değerlendirmelerde, daha önce merkezde 2 adet olarak planlanan kum tutucu projesinin Kargıcak, Mahmutlar, Kestel kıyı şeridini de kapsayacak şekilde genişletildiğini ve proje fizibilite çalışmalarının devam ettiği bilgisini aldık. Bana göre, Alanya'mızın turizm vizyonu açısından önemli bir gelişme olan bu hususu sizlerle paylaşmak istedim. Umarım, teknik anlamda sağlıklı bir proje ve etüd çalışması ile daha güzel sahil düzenlemesini bölgemize kazandırabiliriz” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER