Alanya'da yaşayan Ortodokslar, barış için dua etti

Alanya’da yaşayan Ortodokslar, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının durması ve barış öğlen saatlerinde kilisede barış için dua etti.

Alanya'da yaşayan Ortodokslar, barış için dua etti

Antalya'daki Rusça Konuşan Ortodoks İnançlılar Derneği Alanya Temsilciliği bünyesinde bulunan kilisede Moskova Ortodoks Papazı Dmitri Bogatyr eşliğinde, Ukrayna ve Rusya için barış duası yapıldı.

“Çok büyük acı çekiyoruz”

Papaz Bogatyr, şuanki durumdan dolayı çok büyük acı çektiklerini söyledi.  Bogatyr, "Ortodoks Kilisesi olarak, Rusya, Ukrayna ve diğer ülkelerdeki kiliselerde bulunan insanlar da bugün aynı acıyı çekiyor. Bu savaşta tüm tarafları barışa davet ediyoruz. Çünkü normal sivil insanların ölmesini istemiyoruz. Rusya ve Ukrayna tarihsel olarak çok eskiye dayanıyor. İnanıyoruz ki, Allah'a inancımız aynı olduğundan dolayı biz en sonunda barışacağız” diye konuştu

“Önemli olan birlik beraberlik”

Rus vatandaşı Konstantin Sorkin ise Alanya'da yaşayan yabancı uyruklu olduklarını ancak aynı dine mensup  olduklarını söyledi. Bugün burada barış olması için dua ettiklerini anlatan Sorkin, "Çok üzgünüz. Umarım en yakın zamanda barış imzalanır. Her savaşın sonu barış. Barıştıktan sonra yine biz aynı olacağız. Önemli olan şuan birlik ve beraberlik." diye konuştu. Sorkin, kötü niyete kapılmadan ellerinden geleni yaptıklarına vurgu yaparak, "Dua ediyoruz. İnşallah en yakın zamanda biter bu savaş. Bu zor zamanlarda Allah’a güveniyoruz. Allah’ın kalbi büyük. Biz Allah’a inanıyoruz. Herkese barış ve huzur diliyorum." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER