Alanya EAH elektriğini kendi üretecek

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Sağlık Bakanlığı’nın ‘Enerji Dostu Hastane’ projesi kapsamında sürdürülebilir enerji kaynağı olan güneşten enerji elde etmek amacıyla Güneş Enerji Santralleri(GES) kuruluyor.

Alanya EAH elektriğini kendi üretecek

Yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi her geçen gün daha da artıyor. Bu kapsamda Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Uzm. Dr. Alper Öztürk ve yönetim ekibi, Tasarruf ve Gelir Arttırıcı Programlar dâhilinde hastanenin otopark, teras ve çatı katında boş alanlara GES kurulması için son düzlüğe geldi. Destek ve Kalite Müdürü Kaan Sağlam konuyla ilgili olarak, “Proje başvurularının tamamlamasıyla enerji verimliliği etüdü, tadilat uygulama projeleri ve İnşaat müşavirliği için danışmanlık hizmeti kapsamında müşavir firma ile bir yönetim toplantısı gerçekleştiriyoruz. Bu aşamadan sonra süreç daha hızlı ilerleyecektir” dedi.

‘ BÜYÜK BİR TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ’

Firma Yetkilisi Ali Ataç ve Elektrik Mühendisi Füsun Özer’in de katıldığı toplantıda, mimari elektrik ve mekanik röleveler hakkında bilgi verildi. Toplantının ardından açıklama yapan Başhekim Vekili Alper Öztürk, ”Hastane olarak kendi elektriğimizin büyük bir kısmını kendimiz üretmeyi planlıyoruz. Konuyla ilgili olarak da projelerimizi hazırladık ve yetkili firma ile görüşerek ihale sürecine gidecek imzaları attık. Hastanemizin otopark, teras ve çatılarında boş alanlara kurulması planlanan Güneş Enerji Santralleri Sistemi ile yani merkezi otomasyon sayesinde hastane olarak elektrik, soğutma ve ısıtmada büyük bir tasarruf sağlayacağız. Güneş sahasından elde ettiğimiz enerjiyi hastanemizin ısıtma, soğutma ve elektrik üretimini kendimiz sağlayabileceğiz. Sağlık tesislerimizden yaptığımız tasarrufları da asli görevimiz olan sağlık alanlarına aktarım yapılacaktır“ ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER