Alanya meclisinde Alaiye Su'yun 17 milyon TL sermayesine onay

Alanya Belediye Meclisi’nde belediyenin yaşama geçireceği ‘Alaiye Su’ fabrikası konusu da görüşüldü. Mecliste su fabrikasının sermayesinin 17 milyon TL’ye yükseltilmesi konusu oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan Yücel, “Üretim konusunda da araştırma ve çalışmalarımızla yıllarca kullanılabilecek tesisi yapacağız” dedi.

Alanya meclisinde Alaiye Su'yun 17 milyon TL sermayesine onay

Kasım ayında marka logo tescilinin yapıldığı Alanya Belediyesi’nin Okurcalar Mahallesi’ne kurulacak Alaiye Su Fabrikası’nın sermayesinin 10 milyon TL’den 17 milyon TL’ye yükseltilmesi konusunda meclis üyeleri farklı görüşlerde bulundular. 
“BŞB’NİN FİRMALARINDA MUHALEFETTEN KİMSE YOK”
CHP’den Erkan Demirci, söz konusu firmada belediye adına tek bir yetkili yerine müdürler kurulu oluşturulmasını, ALKENT’te olduğu gibi muhalefet grubundan da temsilcilerin alınmasını önerdi. Demirci’nin bu önerisi üzerine konuşan MHP Meclis Üyesi Mustafa Toksöz, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin firmalarında muhalefetten kimsenin olmadığını hatırlattı. Demirci ise “Evet, orada kimse yok. Ama biz burada istiyoruz. İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü” şeklinde esprili bir yanıt verdi. Yücel, önerinin değerlendirileceğini belirtti. 
“4-5 YILDA KENDİSİNİ AMORTİ EDECEK”
Fen İşleri Müdürü Özgür Karamut, Alaiye Su Şirketi ile ilgili meclise detaylı bilgiler verdi. Karamut, bütçe aktarımının ardından ihalenin yapılacağını ve 4-5 yıl içinde kendisini amorti edeceğini hesapladıklarını söyledi. 
“ZARAR EDEN ŞİRKET DURUMUNA GETİRMEYECEĞİZ”
İYİ Parti’den Fikret Arık, güvensizlik olarak anlaşılmamasını belirterek ileriye dönük kaygılarının olduğunu belirtince Başkan Yücel, “Allah’a çok şükür bazı belediyeler gibi 15-20 yıldır ülkenin su kaynağını ve en büyük karlılığını üreten bir şirketin 2 sene sonra ülkenin en zarar eden bir şirket durumuna getirmeyeceğimize emin olabilirsiniz. Şimdiye kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. 7 yıl önce GES’e başladığımızda fizibilite raporunda maliyetin amortisi 5-6 yıl idi. Ancak kendisini 3 yıl gibi bir sürede tamamen amorti etti. Uzmanlar, ileriki yıllarda kuraklık tehlikesinin yaşanacağını belirtiyor. Bu şirketin bir ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Üretim konusunda da araştırma ve çalışmalarımızla yıllarca kullanılabilecek tesisi yapacağız. Alanya Belediyesi’nin buradan iyi bir kaynak elde edip güzel bir hizmet edebileceği şeklinde hazırladık. İnandığımız işlerde yaptık, bunda da inanıyoruz. Her şeyin hesabını verebilecek durumdayız” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Alaiye Su şirketi ile ilgili maddeler oy çokluğuyla kabul edildi. 


DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ DE SEÇİLDİ
Mecliste gerçekleştirilen Denetim Komisyonu üyesi seçiminde MHP’den Tunahan Kasapoğlu, Fevzi Alaettinoğlu, AK Parti’den Alper Birer,  İYİ Parti’den Fikret Arık, CHP’den Nazmi Zavlak seçildiler. Meclis, basına kapalı olarak gerçekleştirilen Sayıştay bilgilendirmesinin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER