Alanya Üniversitesi’nden depremzede çocuklar için boyama etkinliği

AÜ öğretim üyeleri ile öğrencileri depremzede çocukların kişisel gelişimine katkı bulunmak ve yaşadıkları travmayı ortadan kaldırmaları amacıyla etkinlik düzenledi. AÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, “Elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya, yaralarımızın izlerini ortadan kaldırmaya gayret göstereceğiz” dedi.

Alanya Üniversitesi’nden depremzede çocuklar için boyama etkinliği

Alanya’da özel bir otelde gerçekleştirilen etkinliğe, Alanya Üniversitesi’nden (AÜ) çok sayıda gönüllü öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. Boyama ve yüz boyama etkinliğine katılan depremzede çocuklar, depremin yarattığı stresten bir nebze de olsa uzaklaşarak moral ve motivasyon depoladı. AÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, 6 Şubat’ta 11 ili ciddi şekilde etkileyen depremin, tüm Türkiye’yi olduğu gibi Alanya’yı da yasa boğduğunu söyledi. Prof. Dr. Güner, depremin yarattığı tahribatın acısını yürekten hissettiklerini, bu kapsamda üniversite olarak hemen harekete geçtiklerini, maddi ve manevi her konuda ellerinden gelen her türlü desteği sağlamaya çalıştıklarını aktardı. Depreminin meydana getirdiği yaraların hızla sarılması noktasında bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da çalışmalarına devam edeceklerini aktaran Prof. Dr. Mesut Güner, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.  Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana, Malatya, Kilis başta olmak üzere 11 ilimizi etkileyen deprem, çok acı bir gerçeği, deprem kuşağında yaşadığımızı bizlere istemediğimiz biçimde hatırlattı. Ülkemizde art arda yaşanan iki depremin şiddetinin ve meydana geliş biçiminin dünyada örneği yok denecek kadar az. Yer bilimciler, fay hattının yerin 7 kilometre altında kırılmasının kentlerimizdeki tahribatı artırdığına dikkat çekiyor. Bundan sonraki süreçte yaralarımızı hep birlikte hızla sarmak zorundayız. AÜ olarak biz elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya, yaralarımızın izlerini ortadan kaldırmaya gayret göstereceğiz” dedi. 

 “ÇOCUKLAR RESİM VE BOYA YAPARAK STRES ATTILAR” 

AÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, depremin özellikle çocukların psikolojileri üzerinde olumsuz iz bıraktığına dikkat çekti. Prof. Dr. Güner, “Deprem bölgesinden Alanya’ya gelen depremzede çocuklarımızın rehabilitasyonu için müzik, dans, drama, resim, vb. yöntemlerin etkili olduğunu düşündük. Konuyu hemen psikolojik destek birimi ve uzman psikologlarımızla değerlendirdik. Bu kapsamda Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’müz ile birlikte etkinliğimizi uygulamaya koyduk. Depremzede çocuklarımız, otelde boyama etkinliklerine katıldı. Bu etkinlik, çocuklarımıza çok ciddi moral ve motivasyon sağladı. Deprem izlerini bir nebzede olsa silmek ve bu çocuklara verdiğimiz psikolojik ve eğitsel destekle yaralarına merhem olmak ana gayemizdir’’ diye konuştu.

“DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

AÜ öğretim üyeleri, çocuklara psikolojik destek sağladıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Öğretim üyeleri ve öğrenciler, bu desteği devam ettireceklerini, depremin çocuklarda yarattığı ruhsal tahribatın onarılması noktasında, üniversite bünyesinde her türlü iş birliğine açık olduklarını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER