Alanya’da 3 bin 450 adet fidanı toprakla buluşturdular

Alanya’da ‘11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı’ kapsamında Türkiye yüzyılına nefes temasıyla 3 bin 450 adet fidanı toprakla buluşturuldu.

Alanya’da 3 bin 450 adet fidanı toprakla buluşturdular

‘11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ münasebetiyle Türkiye yüzyılına nefes temasıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da fidanlar toprakla buluştu. Alanya’nın Demirtaş Mahallesi, Yağcı Koyağı Mevkii’nde gerçekleştirilen fidan dikim törenine Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkan Vekili Fevzi Alaadinoğlu, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. 

Fidan dikim töreninde konuşma yapan Kaymakam Ürkmezer, “Her yıl geleneksel hale gelen ‘11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ kapsamında geleceğe nefes olmak amacıyla bu yıl da tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’mızda da fidan dikim etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliklerin en güzel tarafı çocuklarımızın yeşili ve ağacı severek doğayı koruma bilincini öğrenerek büyümeleri oluyor. Her çocuğumuzun birer fidan dikmesi bu dünyaya bir dikili ağaç bırakmaları ve bu durumun gelecek nesillere aktarılması çok güzel bir olay. Bizlerin ise çocuklarımıza temiz bir dünya, doğası temiz, denizi temiz bir Türkiye bırakmamız gerekli. İlçemizde yangınlar meydana geliyor. Orman teşkilatımız gerekli çalışmaları yaparak anında müdahalede bulunarak meydana gelebilecek tehlikeleri önlüyor. Bizim amacımız ise yangının meydana geldiği yerleri tekrar yeşillendirerek doğaya kazandırmak. Bu anlamda Tarım ve Orman Bakanlığı’mız öncülüğünde bütün ülkemizde uygulanan bu etkinliğin memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Burada bu etkinliği beraber gerçekleştirdiğimiz paydaş kurumlarımıza, Orman müdürlüğümüze, belediyemize ve başsavcılığımıza teşekkür ediyorum. Geleceğe nefes olmak adına herkesi bir fidan dikmeye davet ediyor ve tüm herkesin Milli Ağaçlandırma Bayramı’nı kutluyorum” dedi. Konuşmanın ardından Kaymakam Ürkmezer, Belediye Başkan Vekili Fevzi Alaaddinoğlu, Başsavcı Celal Tekin, kurum amirleri, Demirtaş İlk ve Ortaokulu öğrencileri ve vatandaşlarla birlikte keçiboynuzu ve fıstık çamı türlerinden toplam 3 bin 450 adet fidanı toprakla buluşturdu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER