Alanya’da en ağırları seçilecek

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Tropikal Meyve Festivali heyecanla bekleniyor. Festival kapsamında gerçekleşecek olan 'En Ağır Avokado' ve 'En Ağır Mango' yarışmaları, meyve üreticilerini bir araya getirecek.

Alanya’da en ağırları seçilecek

Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, 6-7-8 Ekim tarihlerinden düzenlenecek olan Tropikal Meyve Festivali hakkında açıklamalarda bulundu. Sevilgen, “Bu sene ikinci festivalimizi düzenleyeceğiz. Bu seneki Festivalin teması Mango” dedi.

EN GÜZEL BAHÇE YARIŞMASI

Festivalde birincilik için çekişmeli bir ‘En Güzel Bahçe’ yarışması düzenlenecek. Birinci gelen bahçe sahibine 10 bin lira, ikinciye 7 bin 500 lira, üçüncüye ise 5 bin lira ödül verilecek. Ayrıca, diğer yarışmaya katılanlara gübre hediye edilecek.

EN AĞIR MANGO YARIŞMASI

Festivalin vazgeçilmezi olan ‘En Ağır Mango’ yarışması da büyük bir heyecanla bekleniyor. Birinci gelen mango üreticisine 10 bin lira, ikinciye 7 bin 500 lira, üçüncüye 5 bin lira ödül verilecek. Yarışmaya katılanlara ise mango fidanı hediye edilecek.

EN AĞIR AVOKADO YARIŞMASI

Avokado üreticileri için düzenlenen ‘En Ağır Avokado’ yarışması da büyük ilgi görecek. Bu yarışmada da birinciye 10 bin lira, ikinciye 7 bin 500 lira, üçüncüye 5 bin lira ödül verilecek. Katılanlara ise avokado fidanı hediye edilecek.

ÜRETİCİLERE TOPLAMDA 45 BİN LİRA ÖDÜL VERİLECEK

Toplamda, festival kapsamında üç adet avokado üreticisi ve üç mango üreticisine 45 bin lira değerinde ödül verileceği açıklandı. Alanya Belediyesi’nin bu etkinlikle tropikal meyve üreticilerini teşvik etmeyi ve bu lezzetli meyvelerin tanıtımını yapmayı amaçladığı görülüyor. Festival, tüm katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Yarışma başvuruları ise 29 Eylül tarihinde sona eriyor.

‘İKİNCİ FESTİVAL DÜZENLENECEK’

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sevilgen ise, “Bu sene ikinci festivalimizi düzenleyeceğiz. Festivalde en güzel bahçe yarışması yapacağız. Buna ek olarakta en ağır mango yarışması ve en ağır avokado yarışmasıda düzenlenecek. 3 avokado üreticisine ve 3 mango üreticisine toplamda ise 45 bin lira belediyemiz ödül verecektir” diye konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
1
1 - 4 ay Önce

1

SIRADAKİ HABER