Alanya’da ihtiyaç sahiplerine anlamlı hediye

Türkiye Diyanet Vakfı Alanya Şubesi tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin yeni doğan bebekleri veya evlilik hazırlığı yapmakta olan genç kızları için bebek ve gelin bohçaları hazırlanıp hediye edildi.

Alanya’da ihtiyaç sahiplerine anlamlı hediye

Türkiye Diyanet Vakfı Alanya Şubesi’nce ihtiyaç sahibi ailelerin bir nebze olsun maddi anlamda yüküne ortak olmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek, sevinçlerine ortak olmak ve zor zamanlarında yanlarında olduğumuzu göstermek, yardımlaşma ve iyilik yolunda manevi rehberlik yapmak, ailesine ve evlilik hayatına adım atan gençlere psikolojik ve manevi destek sağlamak ve infak kültürünü geliştirmek amacıyla 29 adet bebek bohçası ve 25 adet gelin bohçası hazırlanarak ihtiyaç sahibi ailelere hediye edildi. Bebek bohçasının içerisinde, Kur’an-ı Kerim, kitap, bebek battaniyesi, zıbını, banyo havlusu, bakım seti(hijyen), bebek çorabı(3’lü), pijama takımı, uyku tulumu, nevresim takımı ve bebek bezi yer alırken, gelin bohçasının içerisinde ise; Kur’an-ı Kerim, kitap, seccade, nevresim takımı, pike takımı, havlu (2’li), patik (2’li), yazma (2’li), lif (2’li) ve masa örtüsü yer aldı.
Din Hizmetleri Uzmanı Medine Karacabay ve Kur’an Kursu Öğreticisi Serap Sabancılar önderliğinde yürütülen projeye Alanya halkı, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrenciler de büyük ilgi gösterdi. Hazırlanan bohçalar Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan’ın da katılımıyla evlilik hazırlığı yapmakta olan genç kızlara ve Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni doğan ünitesi başta olmak üzere ihtiyaç sahibi bebeklere ulaştırıldı. Evlilik hazırlığı yapmakta olan gençlere iki cihan saadeti dilenirken, yeni doğan bebekler için ise vatana, millete ve İslam’a hayırlı bir evlat olması temennisinde bulunuldu. Alanya Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada; “İhtiyaç sahibi ailelerin yeni doğan bebekleri ve evlilik hazırlığı yapmakta olan genç kızları için düzenlemiş olduğumuz gelin bohçası ve bebek bohçası projemize maddi manevi destekte bulunan herkese şükranlarımızı sunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER