Alanya’da öğretmen, öğrenci ve veliler için umre kayıtları başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik 2022 yılı ara tatil dönemi ile 2023 yılı yarıyıl tatilinde umre turları düzenlenecek.

Alanya’da öğretmen, öğrenci ve veliler için umre kayıtları başladı

Öğretmen, öğrenci ve velilerin bilgi, görgü, tecrübe, dini duygu ve motivasyonlarına katkı sağlamak amacıyla, alanında uzman din görevlileri rehberliğinde düzenlenecek umre turları kapsamında Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere'de çeşitli ziyaretler de gerçekleştirilecek. Umreye gitmek isteyenler ilan edilen umre turuna ait banka kodu ile Hac ve Umre Muhasebe Koordinatörlüğü’nce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretini peşin olarak veya taksit sözleşmesi yapılan bankalara (Kuveyt Türk Katlım Bankası) yüzde kırk peşin kalanı üç taksit olarak yatıracak. Ücretler Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası şubelerinden yatırılabilecek. Ücretini yatıran umre yolcuları Alanya Müftülüğü’ne müracaat ederek veya elektronik ortamda e-devlet üzerinden kayıtlarını yapabilecek.  Umre yolcusu 2022-2023 umre kayıt form dilekçesini 2 nüsha halinde doldurarak ilgili müftülüğe teslim edecek.  Müftülüğe geçerlilik süresi en az bir (1) yıl olan pasaport teslim edilecek. 

İNDİRİMLİ FİYAT İMKANI SUNULACAK
Üniversite öğrenci turuna kayıt yaptıran öğrencilerin, velilerinin talebi olması halinde, müftülüklerle irtibata geçerek imkânlar ölçüsünde kayıtları alınabilecek. Öğrencilerin ilan edilmiş olan indirimli fiyatlardan yararlanabilmesi için dönüş tarihi itibarıyla 12-25 yaş arası olması (26 yaşından gün almamış olması) ve kesin kayıttan önce THY miles&smiles üyeliklerini yaptırarak (İlgili telefon: 444 0 849) aktivasyon işlemini tamamlamaları gerekiyor. Aksi takdirde söz konusu üyeliğini yaptırmayan, aktivasyon işlemini tamamlamayan öğrencilerin öğrenci indiriminden faydalanma imkanı bulunmayacak. 26 yaşından gün alanlar gitmek istemeleri halinde veli ücreti ödeyecek. 
MENENJİT AŞISI YAPTIRILACAK
Mekke’de Harem’e ulaşım servislerle sağlanacak. Medine’de ise oteller Mescid-i Nebevi’ye yürüme mesafesinde bulunuyor. Umre yolcusu banka dekontu ile birlikte il sağlık müdürlüklerince belirlenen sağlık merkezlerinden birine giderek, Konjuge Meningokoksit Menenjit aşısını yaptıracak ve aşı kartını umre süresi boyunca yanında bulunduracak. 
Umre yolcusu, Covid-19 salgın hastalığı ile mücadele kapsamında Türkiye ve Suudi Arabistan makamlarınca alınan/alınacak tüm tedbir ve kurallara (aşı, PCR testi, karantina uygulaması, maske, mesafe, temizlik) uyacak.  Covid-19 salgın hastalığı ile mücadele kapsamında Türkiye ve Suudi Arabistan makamlarınca istenen veya istenecek aşı, PCR test ücretleri yolcu tarafından karşılanacak. 

UMRE YOLCULARINA VERİLECEK HİZMETLER 
1. Mekke-Medine otel konaklama 
2. Yiyecek, içecek 
3. Cidde-Mekke-Medine arası ulaşım 
4. Uçak bileti 
5. Vize alımı 
6. Mekke servis hizmeti 
7. Mekke ve Medine ziyaret yerleri 

UMRE YOLCULARINA VERİLECEK ESER VE MALZEMELER 
1. Kur’an-ı Kerim 
2. Umre yolcusu rehberi, kutsal iklimde dua, Tavaf ve Sa’y duaları 
3. Seyahat el çantası 
4. Seccade 
5. Tespih ve sırt çantası 
6. Mask

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER