Alanya’da tezgahlar keyif kaçırdı

Alanya Balık Hali'nde 100 TL'den 700 TL'ye kadar balık bulmak mümkün. İlçede halde balık çeşidi artsa da balıkçılar fiyatlar nedeniyle müşteri bulamadıklarını ve her geçen gün gelen zamlarla halin boş kaldığını belirtiyor.

Alanya’da tezgahlar keyif kaçırdı

Alanya Balık Hali’nde fiyatlar son dönemde artış gösteriyor. Alanya Balık Hali, bölgedeki taze balık tedarik merkezlerinden biri ancak özellikle akaryakıta gelen zamlar ve sürekli artan pahalılık balık halini de vurdu. Özellikle yaz döneminde turistlerin tercih ettiği balık hali sezonun bitmesiyle birlikte boş kaldı. Konu hakkında değerlendirmede bulunan hal esnafından Mehmet Kokul, vatandaşın alım gücünün çok düşük olduğunu söyledi.

‘ÇEŞİT ÇOK, MÜŞTERİ YOK’
Halde fiyatlar ve vatandaşın alım gücünü değerlendiren Mehmet Kokul durumun iç açıcı olmadığını ifade etti. Kokul,” 2 aydır balık çeşidimiz arttı. Yabancılar gitti, Türk vatandaşlarının da alım gücü düşük. Bu yüzden işler çok kötü. Hamsi 150 liradan 100 liraya kadar düştü. Bir ay içerisinde 2-3 defa zam gelen balıklarımız oldu. Fiyatlar ise şu şekilde, çupra 180 lira, levrek 180 lira, kaya levreği 350 lira, mercan 160 lira, deniz çuprası 350 lira. En pahalı balık ise buranın yerli balığı grida 700 liradan satılıyor. Bu kadar çeşit olmasına rağmen maalesef vatandaş da satıcı da zor durumda kalıyor” dedi.

İŞTE FİYATLAR
Hamsi 100 lira
Çupra 180 lira
Levrek 180 lira
Kaya levreği 350 lira
Mercan 160 lira
Deniz çuprası 350 lira
Grida 700

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER