Alanya’da turizm kışa uzuyor

SunExpress’in Antalya’ya yeni uçuşlar eklemesiyle Alanya’da Turizm sezonunun uzayıp uzamayacağı merak konusu oldu. Dahaoğlu, GZP havalimanının Alanya’ya daha çok etki edeceğini belirtti.

Alanya’da turizm kışa uzuyor

Turizmin başkenti Alanya’da 2023 Turizm sezonunda Temmuz ayında yüzde 70 olan otellerin doluluk oranları ağustosta yüzde 90’ı aştı, Eylül ayı da geçen yıla göre dolu geçti. Ekim ayında ise otellerde boşlukların artması gözlemlendiği için bazı tesisler Ekim ortasında kapanmaya gidecek. Fakat yeni bir gelişme ile SunExpress’in Antalya’ya yeni uçuşlar eklemesiyle Alanya’da Turizm sezonunun uzayıp uzamayacağı ise merak konusu oldu. Alanya Turizm Tanıtma Vakfı ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Antalya Havalimanı’nın yanı sıra Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nın Alanya için daha avantajlı olacağına vurgu yaparak, GZP Havalimanı’nın canlandırılması için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.
‘GZP ALANYA İÇİN DAHA AVANTAJLI OLUR’
Dahaoğlu, “SunExpress’in 2023 yılının başından bu yana yaklaşık 10 milyon yolcu taşıdığı ve yaz sezonunun ardından devam eden talebi karşılamak amacıyla Eylül ayının ardından Ekim-Aralık dönemi için de kapasite artışına gittiği belirtildi. Yaz sonrası yılsonuna kadar yaratılan ek kapasite 2 binden fazla uçuşa ulaştı. Sunexpress kışlık uçuş rotasına göre Şarm el Şeyh’ten Antalya’ya haftada 2, Sofya’dan haftada 2, Üsküp’ten haftada 2, Krakow’dan haftada 2, Abu Dabi’den haftada 3, Erbil’den haftada 2 uçuş planlanıyor. Bunları duymak güzel, darısı diğer havayollarının başına diyelim. Ancak bu Antalya uçuşlarının Alanya’ya direkt bir faydası pek fazla olmuyor. Antalya, Side, Lara, Kundu, Belek bölgeleri bu uçuşlardan daha çok faydalanıyor. Ne zaman ki bu uçuşlar, Alanya-Gazipaşa Havalimanı’na yapılır, işte o zaman Alanya avantajlı olur. Bizler yine Alanya ve Alanya-Gazipaşa Havalimanı için yeni pazarlar bulma, eskileri canlandırma çalışmaları yapacağız. Umarım Dünyadaki savaşlar büyümez, huzur ve mutluluk hakim olur, biz de turizm yapmaya devam edebiliriz” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER