Alanya’daki yerleşik yabancı Müslümanlığı seçti

Alanya’da yerleşik yaşayan Kazakistan Vatandaşı Maıra İskendirova (55) Alanya Müftülüğü’nde düzenlenen törende kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Alanya’daki yerleşik yabancı Müslümanlığı seçti

Müslümanların yaşayışından etkilenerek İslam dinini araştırdığını ve Müslüman olmaya karar verdiğini belirterek Alanya İlçe Müftülüğüne başvuran Kazakistan Vatandaşı Maira İskendirova için Alanya Müftülüğü’nde ihtida merasimi düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasiminde Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından İslam dininin temel esasları hakkında Maira İskendirova’ya özlü bilgiler verildi. Müftü İlhan’ın konuşmasının ardından Maira İskendirova kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. Müslüman olan Maira İskendirova Amine ismini aldı. Müftü İlhan, Amine’ye ihtida belgesi ile birlikte mealli Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar takdim etti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Murat
Ahmet Murat - 2 yıl Önce

Müslüman olan o kardeşe sormak isterdim,neyinden ve nasıl etkilenmiş..Yalan mı söylemiyorlar faiz mi yemiyorlar harama karşı hassaslar mı, görseydim yüzlerce soru sorar dım.

SIRADAKİ HABER