Alanya’nın mucizesinin hasadı başladı

Alanya'da yetişen, birden fazla adı olan malta eriği ve muşmula olarak da tanınan coğrafi işaretli tropikal meyve yeni dünyanın hasadına başlandı. Alanya Avokado Üreticiler Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen yaptığı açıklamasında fiyatlarının 40-60 lira arasında değiştiğini söyledi.

Alanya’nın mucizesinin hasadı başladı

Dünyada, “Loquat” ya da “Maltese plum” adıyla anılan Türkiye’de ise malta eriği ve muşmula olarak da tanınan yeni dünyanın Alanya’da hasadına başlandı. Coğrafi işaretli ‘Alanya Yeni Dünyası’ meyvesinin çekirdekleri, yaprakları güçlü bitki bileşikleriyle dolu olup bazı hastalıklara karşı korumasının yanı sıra birçok sağlık yararları sağlayan yeni dünyanın faydaları saymakla bitmiyor.

“FİYATI 30 LİRANIN ALTINA DÜŞMEZSE ÜRETİCİYE BİR ŞEYLER KAZANDIRI”

Hasadına başlanan yeni dünya ile ilgili Alanya Posta Medya’ya açıklamalarda bulunan Alanya Avokado Üreticiler Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, “Alanyamızda yeni dünya, muşmula ve malta eriği olarak bilinen Alanya Yeni Dünyası’nda bilindiği üzere coğrafi işaret bulunmaktadır. 4-5 gün önce yeni dünyanın hasadına başladık. Şu an fiyatları 40-60 lira arasında cinsine göre değişiyor. Lif açısından çok zengin. C vitamini, fosfor, ve magnezyum olarakta çok zengin. Yeni dünyanın en önemli özelliği de meyvelerin az olduğu bir ayda çıkması. Geçtiğimi yıl çok az miktarda Irak’a ihracat gerçekleşti. Bu yıl daha iyi ihracat olacağını düşünüyorum. Ürün biraz daha arttığı zaman ihracatına da başlayacağız. Üreticinin en büyük sıkıntısı işçiliğinin çok maliyetli olması. Fiyatının otuz liranın altına düşmediği zaman üreticiye bir şeyler kazandıracağına inanıyoruz” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER