ALTSO Başkan Adayı Eray Erdem’den denizcilik projesi

ALTSO Başkan Adayı Erdem son olarak ‘Denizcilikte Gelişim Projesi’ni hayata geçireceğini açıkladı. Erdem, “Sektör temsilcilerinden oluşan bir komisyonla bu alanda dünyada yaşanan gelişmeleri, projeleri takip ederek Alanya’mıza kazandıracağız” dedi.

ALTSO Başkan Adayı Eray Erdem’den denizcilik projesi

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan Adayı Eray Erdem’in Araştırma Geliştirme (AR-GE) çalışmaları da bir taraftan devam ediyor. Yapılan çalışmalar neticesinden ilçenin ekonomik durumunu detaylıca ortaya çıkaran Erdem, Alanya’da hak ettiği seviyede olmayan denizcilik için de önemli çalışmaların yapılacağını söyledi.  
“DENİZ ÜRÜNLERİ İÇİN PROJELER GEREKİYOR”
ALTSO’nun bir fikir enstitüsü gibi çalışması gerektiğini sık sık dile getiren Erdem’in denizcilik anlamında hayata geçirmeyi hedeflediği projelerin başında deniz ürünleri AR-GE çalışması geliyor. Projeye ilişkin açıklama yapan Erdem, “Alanya’da deniz ürünlerinden gerekli seviyede yararlanılmıyor. Kuracağımız AR-GE birimi ile birlikte deniz ürünlerinden elde edilecek verimin artırılması ve hangi yatırımların yapılması gerektiği noktasında sektör temsilcilerinin de görüşleri alınarak raporla hazırlanacak. Bu raporlar doğrultusunda yapılması gerek projeler ile ilgili çalışmalar yapılacak” dedi. 
“LİMANLARIN AKTİFLEŞTİRİLMESİNİ HEDEFLİYORUZ”
Limanlarında daha aktif şekilde kullanılması gerektiğini ve bu doğrultuda çalışmalar yapılacağının da altını çizen Erdem, “Güzel şehrimiz Alanya’nın denizcilik sektöründe daha etkin olabilmesi, limanlarının yolcu taşımacılığı alanlarında daha etkin kullanılması, deniz ürünlerinden daha fazla yararlanılabilmesi için gerek yurtiçi gerekse yurtdışında AR-GE çalışmaları yapacağız. Sektör temsilcilerinden oluşan bir komisyon ile bu alanda dünyada yaşanan gelişmeleri, projeleri takip ederek Alanya’mıza kazandıracağız” diye konuştu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER