ALTSO Meclis Başkanı belli oldu

ALTSO'da sabah yönetimin seçilmesinin ardından saat 15.00'te ise odaya meclis başkanı seçmek için tekrar sandığa gidildi. Toksöz'ün meclis başkanlığına adaylığını koyup, Gömeç'in listesinden 2 aday çıkarmasına rağmen meclis başkanlığına Erdem'in listesinden Mehmet Kural seçildi.

ALTSO Meclis Başkanı belli oldu

Geçtiğimiz cumartesi günü yapılan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSOOrgan Seçimlerinde belirlenen 69 meclis üyesi, ALTSO Yönetim Kurulu, Genel Kurul Delegeleri ve Disiplin Kurulu’nu belirlemek için sandık başına gitti. Saat 10.00’da ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seçimde Eray Erdem ve ekibinin yer aldığı mavi liste, Bilal Gömeç ve ekibinin yer aldığı kırmızı liste ile yarıştı. İlçe Seçim Kurulu tarafından yönetilen seçim sonucunda Eray Erdem başkanlığındaki mavi liste 35, kırmızı liste ise 34 oy aldı. Seçimin ardından Eray Erdem'in listesinden yönetim kurulu, disiplin kurulu üyeleri ve TOBB Genel Kurulu delegeleri seçildi.

Saat 15.00’te ise, oda binasında ALTSO Meclis Başkanlığı seçimi gerçekleştirildi. 69 üyenin yer aldığı seçime ALTSO seçiminde başkan adayları olan Bilal Gömeç ile Tunahan Toksöz de katıldılar. Seçim için oluşturulan geçici meclise yaşça en büyük üye olan Mehmet Kural başkanlık etti. Meclis başkanlığına geçilmeden önce ALTSO Başkan adayı olan Tunahan Toksöz'ün oy pusulalarının kabin içinde bulunması talebi üzerine açık oylama yapıldı. Açık oylama sonucunda oy pusulalarının kabin dışından alınıp içeride oy kullanılması oy çokluğu ile kabul edildi. 
TUNAHAN TOKSÖZ MECLİS İÇİN ADAYLIĞINI KOYDU
Meclis başkanlığı seçiminde ALTSO'ya başkan adayı olan Tunahan Toksöz bu kez de meclis başkanlığı için adaylığını koydu. Toksöz'ün listesinde  meclis başkan yardımcıları olarak Gömeç'in listesinde yer alan Saadet Sezen Tavlı ile Nurten Soykuvvet yer aldı  Toksöz'ün listesinde meclis katipliği için ise Fatih Kocabaş yer aldı. 
MECLİS BAŞKAN YARDIMCILARI OKŞAR VE AKKAYA SEÇİLDİLER
Seçim sonucunda Erdem'in listesi 35 oy alarak Mehmet Kural ALTSO Meclis Başkanı seçildi. Meclis başkan yardımcılıklarına Rukiye Okşar ve Çağatay Mert Akkaya, meclis katip üyeliğine ise İmdat Gömeçoğlu seçildiler. Toksöz'ün listesi ise 34 oy aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER