ALTSO Meclisi’nde gündem: Yeni Tapu Müdürlüğü ve beton fiyatları

ALTSO Meclisi’nde gündem: Yeni Tapu Müdürlüğü ve beton fiyatları

ALTSO Meclisi’nde üyeler ilçeye gelmesi beklenen doğal gaz ve yükselen beton fiyatlarını gündeme getirdi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) aylık olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis başkanı Metin Atalay’ın başkanlık ettiği toplantıda konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, konuşmasına Rusya’da yakın zamanda gerçekleştirdiği temasları anlatarak başladı. Şahin, “Savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz. Antalya’da Diplomasi Forumu gerçekleştirildi. Bu forum dünyanın dikkatini Antalya’ya çekti. İnşallah Alanya’mızı da o seviyeye getirdiğimiz zaman o toplantılar burada olacak. Sorunları ve çözümü biliyoruz. Amacımız hiçbir zaman bağcı dövmek değil, üzüm yemek oldu. İş adamları olarak elimizden geleni yapıyoruz. Alanya’ya direkt uçuşlar olması ve buranın cazibe noktası olması için de çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Tapu ile ilgili Alanya’da sıkıntıların olduğunu hatırlatan Şahin, “Günlük 70-80 telefon alıyorsam bunu yarısı tapu ile ilgili. Görüşmelerimiz var. Sonuçlarını bekliyoruz. Alanya’ya biri doğu, biri batı bölgesine olmak üzere 2 tapu dairesi açılmasını istiyoruz. Şu anda tek lokomotif sektör tapu. Ukrayna ve Rusya anda en çok ihtiyaç duyduğumuz destinasyon. Tapu sektörünü durdurursak iş adamları ne yapacak? Müteahhit, emlakçı arkadaşlarımız zor duruma düşüyor. Buna kesinlikle bir çekidüzen verilmeli. Bunları en üst düzeye kadar aktardık. Gelişmeleri bekliyoruz. Gelişmeler olmazsa önümüzdeki hafta Ankara’ya gideceğim. Yoksa Alanya’da ticaret durur. Turizmcilerle de görüştük. Sonuç olarak tarifeli uçaklar konulmalı. Eğer Rusya ve Ukrayna için tarifeli uçaklar konulursa burada krizin çok fazla bir etkisi olmayacak” diye konuştu.

Toplantıda siyasilere de çağrıda bulunan Şahin, “Ticaret odası han, hamam yapıyor deniliyor. Halk sizi alkışlatır. Biz alkış almak için bunları yapmıyoruz. Hizmet etmek için yapıyoruz. Biz siyasi ayrımcılık yapmadık. Asla ideolojik davranmadık. Bizim ideolojimiz bayrağımız ve Kur’an’ımız. Buradan tüm siyasileri uyarıyorum. Şahsi davranışlardan vazgeçin. Bunu yaparsanız halk sizi cezalandırır. Bunu ben de yaparsam halk beni de cezalandırır. Alanya’nın düzenini bozmamalıyız, bozdurmamalıyız ve bozana karşı çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

Üye Özcan Şafak Mavili de geçtiğimiz günlerde doğal gaz müjdesi verildiğini hatırlatarak bunun ne aşamada olduğunu sordu. Doğal gazla ilgili geçmiş dönemde yaptıklarını anlatan Şahin, “Doğal gazı yakinen takip ettik. Geçtiğimiz sene ekim ayında tekrar ihale yapıldı. Bu doğrultuda doğal gazımız Alanya’ya geliyor. Şahin devletin bütün imkanlarını kullanıyor deniyor. Ben kendi imkanlarım için kullanmıyorum. Benim ormanla, hazineyle ilgili bir tane ihalemi bulsunlar bugün bu koltuktan istifa ederim” dedi.

Toplantıda üye Mustafa Durusoy da beton konusunu gündeme getirdi. Şu anda en büyük sıkıntının birinin beton olduğunu vurgulayan Şahin, “Biz çimento fabrikalarına 70 milyon TL ceza yazdırdık. Burada yapılması gereken belli. Bunu neden kamuoyunun önünde konuşmuyorum? Konuşursam müdahale etmiş olacağım. Belediye ile görüşürsem Mehmet başkan şunu istediği için bunu söylüyor diyecekler. Gerekirse 2 tane beton fabrikası kuralım. Bizim gücümüz buraya kadar yetiyor” diye konuştu. Üye Tunahan Toksöz de beton fiyatının artmaya devam etse de insanların işlerini durdurma imkanı olmadığını ifade ederek bununla ilgili lobi oluşturulmasını istedi. Şahin ise, “Beton santralleri için tekrar Rekabet Kurulu’na başvuralım. Tartı koyarız. Bu defa betonu niye çıkartmadın? Ben dökemedim derler” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER