AGC Medya Akademi başlıyor

Alanya Kaymakamlığı, Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde hazırlanan ‘Uluslararası Medya Akademi Projesi’ için start veriliyor.

AGC Medya Akademi başlıyor

AGC, kaymakamlık ve milli eğitim müdürlüğü arasından geçtiğimiz aylarda imzalanan işbirliği protokolü kapsamında 'Uluslararası Medya Akademi Projesi' 2 Haziran Cuma günü saat 14.00’de  Eczacı Güzin-Velittin Bekrioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde başlıyor.
AGC Başkanı Gaye Coşkun "AGC Dış ilişkiler Koordinatörü Anastasi Petrova Çetinkaya'nın bağlantıları ile Alanya'da yaşayan Rus Dili konuşan ülkelerden ilçemize gelen gazetecilerin de dahil olduğu projemizde mesleki deneyim aktarımı, toplumsal olaylar ve toplumsal gelişimde medyanın rolü,  meslek ilkeleri, uluslararası ilişkilerde medyanın önemi gibi konularının yanı sıra iletişim lisesi öğrencileri ile meslek etiği, habercilik, haber fotoğrafçılığı, yeni medya, televizyon programcılığı gibi konular başta olmak üzere birçok başlıkta söyleşiler gerçekleştirilip deneyimler aktarılacak. İlçemizde yaşayan Rus dili konuşan gazeteciler, cemiyet üyelerimiz ve federasyonumuza bağlı cemiyetlerden meslek büyüklerimiz bu önemli etkinliklerde belirlenen programa katılımcı konuşmacı olacaklar. İlk buluşmamız 2 Haziran Cuma günü Eczacı Güzin-Velittin Bekrioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleşecek. Okulun iletişim bölümü öğrencileri ve diğer öğrencilerimizin katılacağı bir açılış etkinliği olacak." dedi.
İlkini yarın yapacağımız söyleşilerimiz belirli periyotlarda devam edecek, yerli ve yabancı gazeteciler ile öğrencilerimiz buluşacak. Verimli ve yararlı olacağını düşündüğümüz bu sohbetlerde AGC üyeleri de deneyimlerini paylaşacak. Bu vesile ile uluslararası medya akademinin mesleğimize ve genç iletişimcilere hayırlı olmasını dilerim."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER