Bakan Karaismailoğlu Antalya-Alanya otoyolu için tarih verdi

20 yıldır Ak Parti'nin tüm yönetim kadroları tarafından, 'Müjde' olarak verilen Antalya'ya tren meselesi yılan hikayesine dönerken, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu bu kez Antalya-Alanya otoyolu için ihale tarihi verdi ve biteceği zamanı da açıkladı.

Bakan Karaismailoğlu Antalya-Alanya otoyolu için tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya Karayolları 13'üncü Bölge Müdürlüğü çalışanlarıyla beraber iftar yemeğinde buluştu. İftar yemeğine Bakan Karaismailoğlu'nun yanı sıra Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Karayolları 13'üncü Bölge Müdürü Ahmet Gülşen ve çalışanlar katıldı. Karayolları Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programda konuşan Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin dört bir yanında bütün çalışma arkadaşlarıyla yoğun bir mücadele içinde olduklarını söyledi. Bakan Karaismailoğlu, "Karayollarında çok büyük mücadeleler verdik, vermeye de devam ediyoruz. Son 20 yıldır 28 bin 600 kilometreye çıkarmış olduğumuz bölünmüş yollar sayesinde ülkemizdeki trafik kazalarında yüzde 80’e varan azalmalar yaşandı. Bunun karşılığında geçmiş istatistiklere baktığımızda, bu güvenli yollar sayesinde yıllık 12 bin can kurtarıyoruz. Bu kadar malı ve canı kurtarmak önemli bir iştir" dedi.

'SON 20 YILDA BÜTÇENİN YÜZDE 65'İ KARAYOLLARINA'


Son 20 yılda bütçenin yüzde 65’ini karayollarına harcadıklarını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, "Önemli bir alt yapı açığını kapattık ama yine de bitmiyor. 2053 yılına kadar, 28 bin 600 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğumuzu 38 bin kilometreye çıkaracağız. Otoyol uzunluğumuzu 8 bin kilometrenin üzerine çıkarmak için bütün planlamalarımızı yaptık. Projelerimizi hazırladık. Bizde açılışlar, temel atmalar hiç bitmiyor. İhtiyaç nerede varsa biz oradayız. Biz kutsal bir iş yapıyoruz. Vatandaşımızın milletimizin hayatını kolaylaştırıyoruz, onun yaşamına konfor getiriyoruz. Antalya’nın sabırsızlıkla beklediği, Antalya- Alanya otoyol ihalesini bu yaz gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki 2 yıl içinde Antalyalıların hizmetine sunup önemli bir eksiği gidereceğiz. Antalya Havalimanı’nı büyütüyoruz. Tarımda, sanayide hedeflerimiz var. İşimiz çok durmak yok yola devam" diye konuştu. 

YORUM EKLE