Başkan Yücel’den Gökbel teşekkürü

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 12-13 Ağustos günlerinde düzenlenen 17. Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne iştirak eden protokol üyeleri ve çok yüksek katılım gösteren vatandaşlara teşekkür etti. Başkan Yücel, “Gökbel Güreşlerimize emek veren ve katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Yücel’den Gökbel teşekkürü

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından Kestel Belediye Başkanlığı döneminde 2005 yılında başlatılan ve her geçen yıl katlanarak büyüyen Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri, 17. kez misafirlerine kapılarını açtı. Gökbel Yaylası’nda 12-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen ve festival tadında geçen Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri, 7’den 77’ye binlerce vatandaşın buluşma noktası oldu. Ünlüler geçidine sahne olan Gökbel Güreşlerinin açılış gününde ünlü sanatçılar Sibel Can ve Ayşe Dinçer konseri büyük bir katılım ve coşkuya sahne oldu.

PAZAR ALANI VATANDAŞLARIN UĞRAK NOKTASI OLDU

Gökbel Yaylası’nda kurulan pazar alanı da vatandaşlar tarafından tıklım tıklım dolduruldu. Yiyecek, içecek, kıyafet, hediyelik eşya ve yöresel ürünlerin satıldığı pazar yeri organizasyon boyunca vatandaşların uğrak noktası oldu.

PROTOKOL VE VATANDAŞLARDAN  YOĞUN KATILIM

Binden fazla güreşçinin kol bağladığı, altın kemerli başpehlivanların er meydanına çıktığı Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne Türkiye ve Antalya siyasetinin önemli isimleri de akın etti. Alanya halkının, güreş severlerin de yoğun ilgi gösterdiği gökbel güreşleri iki günde yaklaşık 70 bin kişiyi ağırladı.

“KIRKPINAR DÜZEYİNDE BİR ORGANİZASYON HALİNE GELDİ”

Pehlivanlar diyarı Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni ilmek ilmek emek vererek Alanya halkının destekleriyle Kırkpınar düzeyinde bir organizasyon haline getirdiklerini söyleyen Başkan Yücel, “Yaylaların yaylası Gökbel’de bu yıl 70 binden fazla yerli ve yabancı misafirimizi konuk etmenin heyecan ve gururunu yaşadık. 2005 yılında elbirliği ile başlatıp, siz değerli Alanyalıların da destekleriyle bu günlere getirip, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi Ulusal Envanteri’ne alınması başarısına nail olduğumuz, tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri düzeyine getirilmesi yolunda emek verdiğimiz Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşlerimizi alnımızın akıyla sorunsuz bir şekilde tamamladık. ” dedi.

 “GÖKBEL GÜREŞLERİ YÜZLERCE YIL DEVAM EDECEKTİR”

“Gökbel Yağlı Güreşlerimizin yaşatılması ve gelecek nesillere taşınması bizler için çok değerlidir” diyen Başkan Yücel, “Bizler bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnanıyorum ki Türk'ün cesaretinin ve asaletinin sergilendiği, Türkiye'nin en önemli başpehlivanlarının kol bağladığı Gökbel Güreşleri, ağasıyla, pehlivanıyla, birbirinden güzel etkinlikleriyle, altın kemeriyle, seyircisi, cazgırı, davulcusuyla inşallah yüzlerce yıl devam edecektir.” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL: “GÖKBEL GÜREŞLERİNE  EMEK VEREN VE KATILAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Dolu dolu geçen 2 günlük Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin ardından bir açıklama yapan Başkan Yücel: “Ata sporumuz yağlı güreşlerin heyecanına ortak olan ve bizleri yalnız bırakmayan başta Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Abdurrahman Başkan, Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, MHP Antalya İl Başkanı Onur Temel, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Ülkü Ocakları İl Başkanı Ferhat Aksoy, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Gökbel Güreş Ağası Eray Erdem’e, programımıza şahsen dahil olamayıp mesaj gönderen Türkiye siyasetinin önemli isimlerine, siyasi ilçe başkanları ile yöneticilerine, çevre il ve ilçelerimizin belediye başkanlarına, belediye meclis üyelerimize, oda ve dernek başkanlarımıza, STK temsilcilerimize, muhtarlarımıza, belediye personelimize, katkı ve destek sunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına olmak üzere tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER