Başkan Yücel iddialara cevap verdi

Alanya’da giysi kumbaralarındaki giysilerin satıldığı iddialarını yanıtlayan Başkan Yücel, kullanılamaz haldeki tekstil atıklarının ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında değerlendirildiğini bunun da kumbaraların üzerinde yazılı halde yer aldığını söyledi. Yücel, “Tek temennim bunları kendilerine siyasi malzeme yapanların inşallah yaşam boyunca Gönül Pınarı ve bunun gibi projelere ihtiyaç duymaması” dedi.

Başkan Yücel iddialara cevap verdi

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, giysi kumbaralarında yer alan giysilerin satıldığı iddialarına cevap verdi. Geçtiğimiz hafta konuşan Alanya Belediyesi’nin CHP’li Belediye Meclis Üyesi Nazmi Zavlak ilçede bulunan giysi kumbaralarında yer alan giysilerin satıldığını iddia etmişti. İddiaların ardından Gönül Pınarı Mağazası’nda açıklama yapan Başkan Yücel, “Gönül Pınarı’ndan 18 bin 879 kişi yararlandı. 135 bin 966 parça kıyafeti buradan dağıttık” dedi.

“SIFIR ATIK PROJESİ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLİYOR”

Son günlerde gerek sosyal medyada gerekse bazı basın ve yayın kuruluşlarında belediyemizin ve şahsımın adına yapılan karalamaları, mesnetsiz iddialarla ilgili açıklama yapma gereği duyduk” diye Başkan Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Gönül Pınarı uygulamasını 2016’da 4 giysi kumbarasıyla sosyal bir proje olarak başlattık. Yoğun talebin üzerine kumbara sayısını 20’ye çıkarttık. 2019’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın zorunluluk haline getirdiği ‘Sıfır Atık Projesi’nden dolayı nüfusu 250 binin üzerinde olan belediyeler için müracaatımızı yaptık ve belgemizi aldık. Bunun yasal zeminlere oturtulabilmesi için bize verilen sözleşme ve kanunlar gereğince ihale yoluyla herkese ulaşabilmek için şehir merkezine, eski beldelere, mahallelere, yaylalar da olmak üzere 276 noktada giysi kumbaralarımız var. Giysi kumbarasının üzerinde, ‘Kullanılamaz durumdaki tekstil ürünleri geri dönüşüm projesinde değerlendirilecektir’ yazıyor ama öyle bir algı yaratılıyor ki sanki buraya bırakılan giysilerin hepsini satışa çıkarıp ve bundan gelir elde ediyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımız hissetmektir, dokunmaktır, darda kalana yardım elini uzatmaktır. Bununla ilgili Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün ne kadar işler yaptığını görüyoruz. Geçen yıl sadece Çözüm Masası’ndan aldığımız kıyafetler var, buraya getirenler var. Sezon sonunda ürünlerin yenilenmesi veya işyeri tasfiyeleri sonucunda giysi getiren birçok esnaf grupları, vatandaşlar da var. Burada sadece ikinci el değil, yeni giysiler de var. Bunlar da kullanılıyor ve dağıtılıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’müze bugüne kadar müracaat eden 22 bin 60 kişi buradan yararlanıyor. Gönül Pınarı’ndan da 18 bin 879 kişi yararlanmış. 135 bin 966 parça kıyafeti buradan dağıtmışız. Bu bakanlığın başlattığı bir proje. Tekstil atıklarını ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında değerlendirilmek üzere geri dönüşüme aksettiriyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu konuda 1 Mart 2021’de yetki verdi. Maalesef görüyoruz ki bu mesnetsiz iddialar birilerinin şahsi menfaatleri, hesapları ve hiçbir şekilde yerel yönetim olarak belediyemizi karalayamaz. Çalışanlarımızı şevkini kıramaz. Hatta ve hatta buralara fitresini, öşürünü, zekatını veren kişilerin kafalarını karıştırmak gibi bir niyetleri varsa onu da Allah’a havale ediyorum. Biz yaptığımız işten eminiz. Burada amacımız herekse yardımcı olabilmek. Tek temennim, duam şudur ki, bunları kendilerine bir menfaat ilişkisi veya siyasi malzeme yapan arkadaşların inşallah yaşam boyunca bu Gönül Pınarı ve bunun gibi projelere kendilerinin ihtiyaç duymaması” dedi.

“AYNI FİRMAYLA ANTALYA’DA 10 BELEDİYE ÇALIŞIYOR”

Diğer belediyelerde de Gönül Pınarı’na benzer proje olup olmadığı sorulan Yücel, “Şu anda bu bir kanun gereği Türkiye’deki belediyelerin yüzde 60’ı bu projeyi hayata geçirdi. Antalya bölgesinde bizim çalıştığımı aynı firmayla 10 tane belediye çalışıyor. Bunlar üzücü şeyler. Siyasetin ne hale geldiğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu. Başkan Yücel, kullanılamayacak durumdaki giysilerin geri dönüşümde kullanılacağına dair 2018’de açıklama yaptığını hatırlatarak bunun Alanya Belediyesi’nin web sitesinden bakılabileceğini aktararak, “Belki biz yanılabilir ama tarih hiçbir zaman yanılmaz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER