Başkan Yücel’den festival teşekkürü

20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali 27 Mayıs-30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür eden Başkan Yücel, “Muhteşem bir festival gerçekleştirdik. Vatandaşımızın ilgisi ve katılımı çok yüksekti. Herkese teşekkür ederim.” dedi.

Başkan Yücel’den festival teşekkürü

Bölgenin en önemli ve en kapsamlı festivallerinden olan Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin 20.’si bu yıl büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Alanya Belediyesi’nin düzenlediği festival büyük bir coşkuyla kutlanırken, Türkiye’nin her bölgesinden festivale geniş bir katılım oldu. On binlerce vatandaş 2 yıllık pandeminin ardından düzenlenen festivalde hem sanata hem de eğlenceye doydu.

FESTİVAL YÖRÜK GÖÇÜ İLE BAŞLADI

20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali geleneksel hale gelen temsili Yörük Göçü ve kortej yürüyüşü ile başladı. Alanya Atatürk Anıtı’ndan coşku ile yürüyen kalabalık İskele Şelale Meydanı önüne kadar yürüyüşünü sürdürdü. Yürüyüşte, Alanya Belediyesi Mehter Takımı, develer, atlar, keçiler, traktörler Alanya halkının yanı sıra yerli ve yabancı misafirler tarafından ilgiyle takip edildi.

FESTİVAL AÇILIŞINI BELEDİYE BAŞKANI ADEM MURAT YÜCEL YAPTI

Alanya İskele Şelale önünde yürüyüş tamamlanırken, festival açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. İlk olarak Ankara Devlet Opera ve Balesi solistleri 3 Anatolian Sopranos’un muhteşem konseri ile festivale start verildi. Ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Yücel, “2 yıldır pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz festivalimizde tekrar sizlerle bir aradayız. Sizlerin ve yabancı konuklarımızın katılımıyla, Turizm ve Sanat Festivalimizin çıtasını hep bir adım daha yükseğe taşıyarak, her yıl daha da artan coşku ve heyecanla gerçekleştiriyoruz. 20. yılını kutlayan festivalimiz, birçok medeniyetin izlerini taşıyan, kültürlerin ortak buluşma noktası olan, yerlisiyle yabancısıyla farklı dilden ve dinden insanların huzur ve barış içinde yaşadığı Alanya’mız ile özdeşleşmiştir. Turizm ve Sanat Festivalimiz, birlik ve beraberliğin, dayanışma ve kaynaşmanın, huzurun ve barışın simgesi olmuştur.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER