Başkan Yücel’den kırsal mahallelere fide dağıtımı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 400 bin domates, salatalık, patlıcan ve biber fidesinin kırsalda bulunan 72 mahalledeki üreticilere dağıtımını gerçekleştirdi. Başkan Yücel; “Yıl içerisinde 1 milyon fide dağıtmayı hedefliyoruz.” dedi.

Başkan Yücel’den kırsal mahallelere fide dağıtımı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, tarıma ve üretime desteğini sürdürüyor. Alanya Belediyesi Oba Park ve Bahçeler Serası’nda gerçekleşen etkinlikte 72 kırsal mahallenin muhtarlarına üreticiye dağıtılmak üzere 400 bin fide teslim edildi. Etkinliğe Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi Meclis Üyeleri, MHP Antalya Milletvekili adayı Dr. Oğuzhan Çelik, Alanya MHP İlçe Başkanı Mustafa Sünbül, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir GöktepeAlanya İlçe GıdaTarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar ve kırsal mahalle muhtarları katıldı.

GÖKTEPE: “BAŞKANIMIZIN ÜRETİCİYE DESTEKLERİ SAYMAKLA BİTMEZ”

Fide dağıtım etkinliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe şu ifadeleri kullandı; “Belediye Başkanımızın kırsaldaki çalışmaları ve üreticilerimize desteği saymakla bitmez. Afette zarar gören bütün üreticilerimize elini taşın altına koyarak hiç düşünmeden plastik örtü naylon dağıtımı yaptı. Kurak geçen bir yaz mevsiminde üreticilerimizin sera ve bahçesinde tarımsal ürünlerinin zayi olmaması adına su tankerlerini bize 3 aylığına tahsis etti ve üreticilerimiz bundan çok faydalandılar. Tarım sektöründe de dünyaya açılan bir pencere olmak çok kıymetli.

Pandemi döneminde Başkanımız üreticilerimizin ürünleri çöpe gitmesin diye başta salatalık ve kabak olmak üzere alımını yaparak ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Biz bunları asla unutamayız. Bütün bu hizmetlerinden dolayı Şehr’ül Eminimize çok teşekkür ederim. Özellikle kırsaldaki üreticilerimize ulaşmak, dokunmak çok önemli. Bu organizasyonda emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”

RÜZGAR: “ALANYA TARIMIN DA BAŞKENTİ”

Alanya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, konuşmasında kentin tarımda her geçen gün büyüdüğünü ifade ederek şöyle konuştu; “Her zaman olduğu gibi bugün de Alanya Belediyesi ve Başkanımızın tarıma verdiği desteği, önemi görüyoruz. Alanya’mız hem tarımın hem turizmin başkenti. Her geçen gün tarımsal alanlarımız ve üretimimiz artıyor. 260 bin dekar alanda tarım yapıyoruz. Bunun 78 bin dekarı meyvecilik. Yaklaşık 28 bin dekar alanda da örtü altı üretimi yapıyoruz. Tropikal meyve anlamında da Türkiye’nin başkentiyiz. Fidan konusunda emek veren Başkanımıza ve bütün ekibine teşekkür ediyorum.”

YÜCEL: “ŞEHRİN MİSYON VE VİZYONU İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, misafirlere hitaben yaptığı konuşmasında Alanya’dan tarım için üreticilerin de Alanya için çok büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Başkan Yücel; “Yerel yönetimler olarak bizler bu bölgenin değişimi, gelişimi, vizyon ve misyon sahibi olabilmesi için gerek turizmde, gerek tarımda, gerek sağlıkta, gerek eğitimde, gerekse de istihdamda bölgenin daha elit ve yaşanılabilir bir şehir olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Her sektöre destek verdiğimiz gibi tarım sektörüne de büyük bir destek veriyoruz.” dedi.

“ÜRETEN, ÇALIŞAN BİR TOPLUM İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Alanya’da tarımın kalkınması adına birçok proje ürettiklerini vurgulayan Başkan Yücel; “Bizim amacımız Alanya’da üreten çalışan bir topluma yardımcı olmaktır. Bugüne kadar biliyorsunuz su kabağı, lif, çok yıllık bitkilerde fide üretimi gibi toplumun her kesimini tarıma yönlendirebilmek adına katkılar sağlıyoruz. Arıcılıkla ilgili Alanya’da bulunan kayıtlı üyelerin kovan sayısı kadar kovan dağıttık. Bu katkı sadece arıcılık sektörüne değil ekolojik dengeyi sağlamak için tarıma, hayvancılığa katkıdır. Bu projenin amacına ulaşması dileğiyle herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“TARIM KOMİSYONUMUZA TEŞEKKÜRLER”

Fide dağıtımı fikrinin Alanya Belediyesi Tarım Komisyonu’nca üretildiğini belirten Başkan Yücel; “Tarım komisyonumuza bu fikri ürettikleri için çok teşekkür ediyorum. Hem kırsaldaki üretimi arttırmak hem istihdam sağlamak hem de yayla ve köylerimizde üreten bir toplum olabilmek adına bu projeyi başlattık. Bugün 72 kırsal mahallemize 400 bin fide dağıtımını başlattık. Yıl içerisinde hedefimiz 1 milyon fide dağıtmak. Katkıları için Ziraat Odamız, Tarım Müdürlüğümüz ve Park-Bahçeler Müdürlüğümüze, sonsuz teşekkürler.”

Konuşmaların ardından kırsal mahallelere dağıtılmak üzere 400 bin fide yüklü kamyon ve tırlar yola çıkarken Başkan Yücel katılan herkese tek tek teşekkürlerini iletti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER