Başkan Yücel’den Mahmutlar Kültür Merkezi’nin temel atma törenine davet

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 9 Eylül Cuma günü temelini atacakları Mahmutlar Kültür Merkezi ile Doğu Alanya’nın ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ve bu merkezdeki etüt merkezi ile üniversiteye hazırlanan gençlerimize destek vereceklerini söyledi. Başkan Yücel temel atma törenine tüm vatandaşları davet etti.

Başkan Yücel’den Mahmutlar Kültür Merkezi’nin temel atma törenine davet

Alanya Belediyesi Aylık Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Belediye meclis toplantı salonundaki toplantıya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Toplantıya MHP Grubu'ndan Kerim Aydoğan, Mehmet Babaoğlu, Melike Nazifoğlu, Kerim Ertekin, AK Parti Grubu'ndan Bilal Azak ve Muammer Özbudak, İYİ Parti Grubu'ndan Hacı Mevlüt Zavlak, Halit Öztürk ve Hasan Basar ile Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Bağışlar mazeret bildirerek katılmadılar. 


“ZAFER BAYRAMI’NI COŞKUYLA KUTLADIK”
Toplantıda konuşan Başkan Yücel, sözlerine vatan için şehit düşen tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Yücel, “Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kentimizde fener alayı ve çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutladık. Türk milletimizin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tekrar kutluyorum. Büyük zaferin 100’üncü yılı vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla selamlıyorum” dedi.  


“ALANYA GÜZİDE BİR ŞEHİR”
Bu hafa itibariyle okulların açıldığını hatırlatan Başkan Yücel, “Velilere, tüm eğitim camiasına hayırlı ve başarılı bir eğitim öğretim dönemi diliyorum. İlk ve orta öğretimde meslek gruplarına göre, nerdeyse 4 bin 500’e yakın öğrencimiz bu sene Alanya’da açılan meslek okullarına kaydoluyor. Şehrimizin ve bölgemizin ihtiyacı olan ara eleman karşılanmasına yönelik Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı çalışmayla öğrenci sayısı nerdeyse 2 katına ulaştı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin kontenjanının neredeyse yüzde 98’i doldu. Ek kontenjanla bunun yüzde 100’ü bulacağından eminim. Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi de en büyük öğrenci alımını bu yıl başardı. Bu da Alanya’nın ne kadar güzide bir şehir olduğunun, sosyal, kültürel ve eğitim açısından da tercih edildiğinin göstergesi. 
“ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANAN GENÇLERİMİZE DESTEK VERECEĞİZ”
19 Eylül’deki ‘Gaziler Günü’ öncesinde tüm gazileri kutlayan Yücel, gazilere sağlıklı ve huzurlu ömürler diledi. Yücel, “9 Eylül Cuma günü saat 17.00’de Mahmutlar Kültür Merkezi ve Mahmutlar Etüt ve Destek Eğitim Kurs Merkezi’nin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Mahmutlar ve doğu bölgemizin ihtiyaçlarını karşılayacak kültür merkezimizde kütüphanesinin uyanı sıra üst katlarında hayata geçireceğimiz etüt merkezi ile üniversiteye hazırlanan gençlerimize destek vereceğiz. Burayı hem gençlik merkezi hem de kültür merkezi yapıyoruz. Salonlar, tiyatro, diğer sosyal ihtiyaçlarımız karşılayacak merkez oluşturuyoruz. Tüm belediye meclis üyelerini vatandaşları cuma günü gerçekleştireceğimiz Mahmutlar Kültür Merkezi’nin temel atma programına davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER