‘Bir Fikrim Var Projesi’nin kazananları ödüllendirini aldı

Alanya Belediyesi tarafından şehirde yaşayan vatandaşların kente bakış açılarını öğrenmek için başlatılan ‘Alanya İçin Bir Fikrim Var’ yarışması kapsamında sunulan en iyi 3 proje belirlendi. Başkan Yücel, birinci seçilen projenin kısa süre içerisinde hayata geçirileceğini söyledi.

‘Bir Fikrim Var Projesi’nin kazananları ödüllendirini aldı

Bütüncül yaklaşım, birlikte yönetim anlayışı ile farklı fikir ve bakış açılarını önemseyen Alanya Belediyesi, ‘Alanya İçin Bir Fikrim Var Projesi’ ile vatandaşları kent yönetimine ortak etti. Yarışma kapsamında hazırlanan projeler jüri üyeleri tarafından tasarım, uygulanabilirlik ve özgünlük gibi çeşitli kriterler esas alınarak değerlendirildi ve en iyi 3 proje açıklandı. Belirlenen en iyi 3 projenin sahiplerine ödülleri, Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından takdim edildi.

BAŞKAN YÜCEL: “VATANDAŞLARIN FİKİRLERİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Ödül töreninin açılışında konuşan Başkan Yücel, “Yerel yönetimler için yerinde ve zamanında hizmet çok önemlidir. Bizler de şehrin değişimine ve gelişimine göre hareket ediyor, stratejik planlamalar gerçekleştiriyoruz. Bunları hazırlarken şehrimizin üniversitesini, havaalanını, spor kulüplerini kısaca tüm değerlerini göz önünde bulunduruyoruz. Bu şehirdeki herkesin fikrini alıyoruz, sivil toplum kuruluşlarından kamu kurumlarına ortak payda oluşturuyoruz. Vatandaşlarımızın fikirlerini öğrenmek için böyle bir proje başlattık.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL: “BİRİNCİ SEÇİLEN ÇOCUK KÜTÜPHANESİ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Projeye katılan tüm vatandaşlara teşekkür eden Başkan Yücel, jüri tarafından birinci seçilen “Çocuk Kütüphanesi” projesinin kısa süre içerisinde hayata geçirilerek Alanya’ya kazandırılacağını söyledi. Başkan Yücel, “Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Çok güzel projeler ortaya çıktı. Başarı elde eden, ilk üçte olan projeler mutlaka hayata geçirilecek. Altyapılarını hazırlıyoruz, en kısa sürede hayata geçireceğiz. Birinci seçilen Çocuk Kütüphanesi projesinin sahibine de ayrıca teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın fikirlerine paralel hizmet üretiyor olmak bizleri mutlu etti. Bu proje ışığında bizler de Kadıpaşa Mahallemizde restore ettiğimiz Ağaoğlu Hacı Mehmet Konağımızı Çocuk Kütüphanesi yapacağız. İnşallah 3-4 ay içerisinde kullanıma açılacak” dedi.

Düzenlenen törende ödül alan projeler ise şunlar oldu:

1-      Tuğçe Özdemir – Çocuk Kütüphanesi – Eğitim kategorisi – 10.000 TL

2-      Kaan Ünal – Alanya Zaman Yolculuğu – Sosyal fikirler kategorisi – 7.500 TL

3-      Ala Shirzad – Burada Ne Vardı? – Kentsel tasarım kategorisi – 5.000 TL

Jüri özel ödülü ise Alanya’nın canlı tarihi olarak bilinen tarih öğretmeni ve yazar Oğuz Korum’un oldu. Yarışmacılar ödüllerini Başkan Yücel’in elinden aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER