Başkan Yücel kolları sıvadı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Mahmutlar ve Oba’nın ardından Konaklı ve Çıplaklı’ya da iki yeni spor kompleksi kazandırmak için kolları sıvadı.

Başkan Yücel kolları sıvadı

Alanya’nın çehresi, Alanya Belediye Başkan Adem Murat Yücel’in vizyon projeleriyle yeniden şekilleniyor. Hayata geçirdiği projelerle kente vizyon katan Başkan Yücel, eğitimden sağlığa, kültür sanattan altyapıya kadar pek çok projeyi Alanya halkı ile buluşturdu. Spor alanında yaptığı yatırımlarla da sportif faaliyetlere çağ atlatan Başkan Yücel, Mahmutlar Spor Sahası ve Oba Kapalı Spor Salonu’nun ardından Konaklı ve Çıplaklı’ya da 2 yeni spor tesisinin yapımı için kolları sıvadı.

Projelerin uygulama alanlarını Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Karamut’la birlikte gezen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, projeleri en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

KONAKLI’YA DEV SPOR TESİSİ YAPILIYOR

Konaklı Mahallesi Elikesik Mevkiinde bulunan yaklaşık 200 bin m² alana planlanan, ulusal ve uluslararası birçok spor organizasyonlarının yapılabileceği şekilde tasarlanan spor kompleksi projesi, bölgenin en büyük spor kompleksi olacak. Toplamda 3 etapta yapılması planlanan projenin ilk etabında 1 ana kort, 5 yan korttan oluşmak üzere tenis alanı, 2 bin 500 kişilik futbol sahası, 2 tam saha 1 yarım saha olmak üzere futbol antrenman sahaları, sosyal tesis ve sporcu konaklama binası bulunuyor. Projelendirmesi tamamlanan sosyal tesis ve sporcu konaklama birimi; bin 200 m² oturumlu olmak üzere toplamda 4 bin 200 m² kapalı alana sahip olacak. Tesis içerisinde 45 oda ile 100 kişilik konaklama imkânı sağlanacak.

KALAN ETAPLARDA VELEDROM, YÜZME HAVUZU VE ATLETİZM STADYUMU YAPILACAK

2023 yılı içerisinde yapımının tamamlanması hedeflenen projenin yine ilk etabında bisiklet, yürüyüş ve koşu yolları, açık spor ve etkinlik alanları ve yine kompleksin ihtiyaçlarını karşılayacak araç otoparkları bulunuyor. Projenin ikinci etabında ise atletizm stadyumu ve velodrom yer alıyor. Üçüncü etapta ise kapalı spor salonu ve kapalı yüzme havuzu bölümleri hayata geçirilecek. Proje alanında hafriyat çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydeden Başkan Yücel, spor turizminin geliştirilmesi, Alanya’nın marka değerine değer katılması amacıyla Konaklı Spor Kompleksi’nin inşaatına hafriyat çalışmaları biter bitmez başlanacağını söyledi.

20 BİN METREKARELİK ALANDA ÇIPLAKLI’NIN YENİ YÜZÜ OLACAK

Çıplaklı Mahallesi 366 ada yanında oluşturulacak Semt Sahası ise Çıplaklı Mahallesi’nin yeni yüzü olacak. İçerisinde 2 adet 60x90 ebatlarında çim saha bulunacak tesis 360’ar kapasiteli 2 tribüne sahip olacak. Öte yandan alan içerisinde 1 adet standart basketbol sahası, 1 adet 3 potalı basketbol sahası, 1 adet standart tenis kortu, 2 adet masa tenisi, 1 adet 225 metrelik koşu parkuru, 1 adet 9’lu dış mekan spor aletleri, 1 adet bodybuilding alanı, 40 kişilik büfe, 4 adet pergola, depo ile tuvalet ve güvenlik kulübesi bulunacak. Başkan Yücel, projenin 2023 yılı sonunda vatandaşların kullanımına açılacağını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER