Coşkun Karadağ’dan deprem açıklaması

Alanya’nın bir deprem bölgesi içerisine girdiğini ifade eden CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, depreme dayanıklı olmayan riskli binaların rehabilite edilip şehre yeni bir çehre kazandırılması gerektiğini söyledi. Karadağ, deprem tedbirlerinin bir an önce alınması gerektiğini vurguladı.

Coşkun Karadağ’dan deprem açıklaması

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, ilçede son günlerde hissedilen depremlerin ardından resmi kurumlar ve belediyeden çok kısa süre içerisinde bir deprem tatbikatı yapmasını istedi. Partiye katılan 2 yeni üyeye rozet takılmasının ardından açıklama yapan Karadağ, önce Akdeniz’de meydana gelen ve ilçede de hissedilen deprem konusuna değindi. Depremin artık Alanya için kaçınılmaz olduğunu ifade eden Karadağ, “Son 1 hafta içerisinde 5.3 ve 6.4 şiddetinde depremler oldu. Bu bir hafta arayla oldu. Bu Alanya’nın artık bir deprem bölgesi içerisinde girdiğini gösteriyor. Ülkemiz zaten bir deprem bölgesi içerisinde. Bu zamana kadar ülkemiz depremlerde çok büyük maddi, manevi kayıplar verdi. Bölgemizde de sık deprem görülmesi bizim birtakım tedbirleri almamızı gerekli kılıyor. Öncelikle resmi kurumlardan ve belediyemizden çok kısa süre içerisinde bir deprem tatbikatı yapması gerekiyor. Bu konuda tüm Alanya halkının bilinçlendirilmesi ile ilgili birtakım çalışmalara derhal başlanması gerekiyor. İzmir'de ve daha birçok bölgelerimizde  deprem yaşadık. Bu tür tatbikatlarda bu tür deprem simülasyonlarında, yapılan çalışmalarda eğer bir canı kurtaracaksa buna çok çok daha değer” dedi. 
“DEPREME DAYANIKLI OLMAYAN BİNALAR TESPİT EDİLMELİ”

Depremin değil binaların insanları öldürdüğünü hatırlatan Karadağ, ilçedeki riskli binaların bir an önce rehabilite edilerek yeniden yapılmasını istedi. Karadağ, “Depreme dayanıklı olmayan riskli binaların bir an önce hükümet ve belediye tarafından tespiti yapılmalı. Bu binalarda yaşayan vatandaşların daha sağlıklı binalar içerisinde ve özellikle bu kış günü içerisinde kiralarını vererek daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarını temin etmeliyiz. Belediyelerin riskli binaları bir an önce rehabilite edip yeniden yaparak şehre yeni bir çehre kazandırılması artık Alanya’mızda elzem oldu. Lütfen deprem tedbirlerini bir an önce alalım” diye konuştu. Alanya’da son günlerde yaşanan sağanak yağış ve fırtınanın ilçedeki üreticilere zarar verdiğini aktaran Karadağ, tarım sigortası olmayan üreticilerin yaralarının sarılmasını istedi. 
“BİN KİŞİLİK KYK YURDU ALANYA İÇİN KOMİK”
Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara’nın yurtta yaşadığı baskılar nedeniyle intihar etmesine de değinen Karadağ, öğrencilerin barınma ortamını devletin mutlaka sağlaması gerektiğini vurguladı. Karadağ, “16 bin öğrencisi olan Alanya için bin kişilik KYK yurdu komik bir rakam. Geleceğimizi teslim edeceğimiz üniversite öğrencilerimize iyi imkanlar yaratılmalı. KYK yurtlarının yeteri kadar Alanya’da olmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı. 
“HERHANGİ BİR SIKINTI SÖZ KONUSU DEĞİL”
Geçen hafta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Alanya’ya geldiği ancak ziyarette partililerin yer almadığı ile soruyu cevaplayan Karadağ, “Böcek’in geçtiğimiz hafta bir Gazipaşa programı vardı. Böcek Gazipaşa'ya giderken Alanya’daki hizmet birimi binasının yapıldığına, eksik varsa kendisinin bizzat görüp talimat vermesine yönelik kurum amirleri ile telefon görüşmesi gerçekleşiyor. Böcek, bunun herhangi bir siyasi parti, özellikle Millet İttifakı ortaklarına yönelik bir toplantı şeklinde olmayacağını bizlere bildirdi. Pandemi şartları ve Alanya'daki hizmet binasına 5 dakika uğrayıp çay içmesini kapsayan bir programdı. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER