Durusoy'dan asgari ücret yorumu

MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy, yeni asgari ücreti değerlendirdi.

Durusoy'dan asgari ücret yorumu

MÜSİAD olarak bizler; birlikte ürettiğimiz mesai arkadaşlarımızın her türlü koşul altında, alın teri ve emeğinin zayi edilmemesinin önemli olduğunu savunuyoruz diyen başkan Durusoy, “Kasım ayında gevşeme sürecine giren enflasyonun, 2023 yılı itibariyle çok daha makul seviyelere gerilemesini umuyoruz. Böylece kısa vadede yüksek faiz yükünden kurtulduğumuz, orta ve uzun vadede ise enflasyon hedefimize adım adım yaklaştığımız bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Açıklanan asgari ücretin fırsatçılar tarafından orantısız ve fahiş olarak etiketlere, kiralara yansıtılmasını önlemeye yönelik denetimlerin sıkı bir şekilde devam ettirelimesi gerektiğine inanıyoruz”dedi. 

Bununla birlikte; elbette ücret artışlarının işverene getireceği ilave yüklerin hafifletilmesi adına destek ve teşviklerin artırılmasını temenni ettiklerini belirten Durusoy, “Zor şartlarda üretim yapan işverenlerimizin çalışanlarından kısarak değil üretimi arttırarak açıklarını kapatması ve iş kaybına neden olmaması oldukça önemlidir. 
 İlaveten; sanayi, turizm gibi sektörel bazda asgari ücretli çalışanlar için ilave pozitif ayrıcalık sağlanmasının, ulusal asgari ücret uygulamasına alternatif olarak; bölgesel asgari ücret uygulamasının değerlendirilmesi gerektiğini de yineliyoruz. Dinamik bir ticari döngüye sahip Alanya'mız özelinde baktığımızda işsizlik sorunu yerine çalıştıracak iş gücü problemi ile karşı karşıyayız. Doğru ücretlendirme ile hem işe olan talebin hem de sektörün problemlerini çözebileceğimizi düşünüyoruz.
 MÜSİAD Alanya olarak 2023 yılına ilişkin yeni asgari ücretin, başta çalışanlarımız ve işverenlerimiz olmak üzere ekonominin bütün aktörleri için hayırlara vesile olmasını diliyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER