Eğitim Sen Alanya’dan ‘Geçinemiyoruz’ mitingine davet

Ülkedeki ekonomik, siyasal, toplumsal bunalımın gittikçe derinleştiğini ifade eden Eğitim Sen Alanya Şubesi Başkanı Ali Koca, vatandaşları 17 Aralık’ta Ankara’da ‘Geçinemiyoruz, seçim bütçesi değil, geçim bütçesi istiyoruz’ şiarıyla düzenlenecek mitinge davet etti.

Eğitim Sen Alanya’dan ‘Geçinemiyoruz’ mitingine davet

Eğitim Sen Alanya Şubesi Başkanı Ali Koca, KESK’in kuruluş ilkelerine sahip çıkarak emek, demokrasi ve barış mücadelesini aynı kararlılıkla sürdüreceğini söyledi. KESK’in 27’nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Koca, “KESK’in tarihi tek başına bir emek mücadelesi değil, aynı zamanda anti demokratik politikalara, faşizme, tekçiliğe, milliyetçiliğe, şovenizme, kadın düşmanı politikalara, gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğini tehdit eden yaklaşımlara karşı mücadelenin adı ve tarihidir. KESK’in tarihi geride bıraktığımız 27 yıldan ibaret değil. KESK’in tarihi 12 Eylül karanlığını yırtanların, o günden bugüne, ilmik ilmik ördükleri emek ve demokrasi mücadelesinin tarihidir. KESK’in tarihi, “memurun da sendikası mı olur” diyenlerin kapılarına vurduğu mühürleri söküp atarak, kapı kulu değil, emekçi olduğunu ispatlayanların tarihidir. KESK’in tarihi ormanlarımızı, derelerimizi yağmaya, ranta açan, doğamızı ekolojik yıkıma uğratan talana karşı mücadelenin tarihidir.
27’nci yılında kuruluş ilkelerimize sahip çıkıyor, emek, demokrasi ve barış mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdürüyoruz. KESK faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği, halkların kardeşliği ve gericiliğe karşı laiklik mücadelesini kararlılıkla sürdürecek” dedi.  
“TEMEL İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAYAMAZ OLDUK”
Ülkenin adım adım içine itildiği ekonomik, siyasal, toplumsal bunalımın gittikçe derinleştiğini vurgulayan Koca, “Hayatımız her gün biraz daha zorlaşıyor. Temel ihtiyaçlarımızı, çocuğumuzun okul, bebeğimizin bez ve mama masraflarını, yaşadığımız evin kirasını karşılayamaz olduk. Tüm vergi yükü bizim, halkın omuzlarında. Ama bizden toplanan vergiler bize ne insanca yaşamaya yetecek bir ücret ne de yol, su, elektrik olarak dönüyor. Zenginlere, patronlara muafiyet, istisna, teşvik, vergi indirimi, vergi affı, vergi barışı olarak aktarılıyor. Halkın yüzde 99’u her geçen gün yoksullaşırken, güvencesizleşirken, yüzde 1’lik azınlık ise daha da zenginleşiyor. Sadece son iki yıl içinde emeğin büyümeden aldığı pay yüzde 11,2 azalırken sermayenin payı ise yüzde 11,1 arttı. Ülke biz çalışanlar için bir asgari ücretliler ülkesine dönüştürüldü. Sağlam hiçbir çarkı kalmayan bu bozuk düzenin enkazı içerisindeyiz. Bir avuç mutlu azınlığın dışında kalan herkese, hepimize biçilen rol ucuz emek cennetinin katıksız köleleri olma rolü. Bizim için bugün sadece bir kutlama günü değil, mücadeleyi yükseltme günüdür. Gün bu toprakları emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin filizlendiği topraklara çevirme günüdür. Sömürü, yoksulluk ve baskı düzenine karşı, omuza omuza verme günüdür. Yıllardır parçalanıp, bölünen, yok sayılan milyonların hak ve özgürlükleri için birleşme günüdür. Bunun için 17 Aralık’ta tarihinde Ankara’da ‘Geçinemiyoruz, seçim bütçesi değil, geçim bütçesi istiyoruz’ şiarıyla merkezi bir miting yapıyoruz. Gelin, hep birlikte işsizliğe, yoksulluğa hayır, emekten, halktan yana bütçe istiyoruz” diye haykıralım. Gelin, bizleri duymak, görmek istemeyenlere karşı sesimize ses katalım, gücümüzü birleştirelim” diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER