Engelsiz yaşam fuarı sona erdi

İstanbul Fuar Merkezinde 4 gün boyunca süren ve 12. kez düzenlenen Engelsiz Yaşam Fuarı sona erdi. Fuarın yıldızı Alanya Belediyesi oldu.

Engelsiz yaşam fuarı sona erdi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul’da gerçekleştirilen Engelsiz Yaşam Fuarı geniş bir katılımla tamamlandı. 4 gün süren fuara Alanya Belediyesi açtığı stant ile katıldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in de yer aldığı fuarda Alanya Belediyesi’nin stantı yoğun ilgi gördü. 

ALANYA STANDINA BÜYÜK İLGİ 

Dev Alanya Kızılkulesi ve Tersane maketi ile dikkat çeken Alanya Belediyesi stantı vatandaşlar tarafından ilk günden itibaren büyük ilgi gördü. Alanya’nın tanıtımının da yapıldığı stantta ziyaretçilere Alanya’ya özgü yöresel lezzetler ve tropikal meyvelerden ikram edildi. Vatandaşlar Alanya’nın lezzetlerine hayran kalırken, tropikal meyveleri de pek çok vatandaş ilk kez tatma imkanı buldu. Alanya Belediyesi’nin engelli vatandaşlara yönelik yaptığı çalışmaların anlatıldığı fuarda, engelli üyesi olan aileler için bir çekiliş düzenlendi. Yüzlerce katılımın olduğu çekiliş sonucunda 5 aileye Alanya tatili hediye edilecek.

BAŞKAN YÜCEL FUAR ALANINI GEZDİ

Yüzlerce firma ve belediyenin katıldığı fuarda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, stantları gezerek diğer katılımcıların engelliler için yaptığı çalışmaları ve yeni teknolojileri inceledi. Engelli vatandaşlarla da bir araya gelen Başkan Yücel, vatandaşların 3 Aralık Dünya Engelliler Günlerini kutladı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin standını ziyaret eden Başkan Yücel, burada MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, MHP Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık, MHP MYK Üyeleri Bahattin Şengül ve Güllü Yener, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, MHP Bakırköy İlçe Başkanı Turgut İnan ve partililer ile bir araya gelerek sohbet etti. MHP heyeti de Alanya standını ziyaret ederek, Başkan Yücel’den çalışmalara yönelik bilgiler aldılar.

Alanya standını MHP Genel Başkan Yardımcıları İsmail Faruk Aksu ve Feti Yıldız ile MYK Üyeleri Gökhan Türkeş Öngel, Ahmet Savaş Çolak, Davut Haskırış, Bahattin Şengül ziyaret ederek yöresel lezzetleri tattılar. Engelsiz Yaşam Fuarı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İbil, Alanya Belediyesi standını ziyaret ederek Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Doğan nezdinde Alanya Belediyesi’ne teşekkür plaketi takdim etti.

ALANYA STANTI ULUSAL BASINDA

Organizasyonda Alanya’nın yöresel ürünleri, tropikal meyveleri ve engellilere yönelik yaptığı çalışmaların tanıtıldığı Alanya Belediyesi standı ulusal başında geniş yer buldu. Bengü Türk ve Fuar Dergisi’nin hazırladığı programlara konuk olan Başkan Yücel, bu yıl 12.’si düzenlenen ve Alanya Belediyesi’nin de katıldığı fuarın farkındalık açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Alanya’da ‘Engelsiz Kent’ sloganı ile hayata geçirilen projeleri ekran başındakilere aktaran Başkan Yücel, Alanya Belediyesi olarak engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

ENGELLİ HAKLARI ULUSAL EYLEM PLANI AÇIKLANDI

Program kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı 'Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı' açıklandı. Eylem planının açıklandığı programa Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, belediye başkanları, kamu kurumlarının temsilcileri ile dernek, STK temsilcileri ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Meclis Başkanı Şentop ve bakanlar konuşmalarında, engelli vatandaşlara yönelik yapılan çalışmalar ve önümüzdeki süreçte yapılacak olan projelerle ilgili bilgiler aktardılar. 

BAŞKAN YÜCEL FUARI DEĞERLENDİRDİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 4 gün süren fuarı değerlendirdi. Başkan Yücel, “Bu yıl Alanya Belediyesi olarak 4. kez Engelsiz Yaşam Fuarı’na katıldık. Her geçen yıl büyüyen ve gelişen bir fuar bu yıl da pek çok yeniliklerle bizi karşıladı. Bakanlarımızı ve milletvekillerimizi ağırladığımız bir fuar oldu. Alanya Belediyemizin standına da yoğun bir ilgi vardı. Sadece Alanya’mızı değil tüm bölgemizi fuarda temsil eden tek belediye olduk. Bu durum bize gurur verdi. Alanya Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalara devam edeceğiz. Organizatörlere ve fuara katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER