Erdem, "Alanya'mız ve üyelerimiz için çalışıyoruz"

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Eylül ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Erdem, "Alanya'mız ve üyelerimiz için çalışıyoruz"

Toplantıda konuşan Başkan Eray Erdem, Eylül ayı faaliyetleriyle ilgili meclis üyelerini bilgilendirerek; “Yoğun geçen Eylül ayında da Alanya’mız ve üyelerimiz için çalışmaya devam ettik. Alanya ve Antalya’da protokol ziyaretleri gerçekleştirip, çeşitli sektörlerimizde yaşanan sorunlar için toplantılar düzenledik. Alanya’mızın markalaşması ve tanıtımı için de projeler yürütüp, üyelerimizin görüş ve önerileri doğrultusunda eğitimler düzenledik” dedi. ALTSO’nun Eylül ayı olağan meclis toplantısı 26 Eylül 2023 Salı günü ALTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.  Açılış, yoklama ve mazeretlerin görüşülmesiyle başlayan toplantıda yönetim kurulu faaliyetleri Başkan Eray Erdem tarafından meclis üyelerine aktarıldı. 

5 MİLYON KİŞİYE ALANYA TANITIMI
Başkan Erdem, Alanya’nın tanıtımı için dünyanın hemen hemen her noktasına uçuş yapan Sunexpress Havayolları ile anlaşma yaptıklarını belirterek “Yaptığımız anlaşma ile uçaklarda koltuk ceplerinde yolcular için sunulan SunTimes Dergisi’nde 2 tam sayfa Alanya tanıtımı yaptık. Doğru yerde doğru tanıtım ilkesinden hareketle Alanya’mızın tarihi ve doğal güzellikleri ile ilgili görsellerin ve bilgilerin yer aldığı reklam çalışmamız Sunexpress Havayolları’nın yurt içi ve yurt dışı uçuşlarında 2 buçuk milyon yolcuya ulaşacak.  Uçaktaki koltuk ceplerinde tüm uçuşlarda yer alacak derginin yanı sıra Türkcell, Türk Telekom, Vodafone dijital dergiliklerdeki yayınlarla beraber artı 3 milyon aboneye daha ulaşacak. Yani toplamda 5 milyonu aşkın kişiye Alanya’mızı tanıtacağız” dedi. 

TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU BİLGİ VE DOKÜMAN BİRİMİ  
ALTSO seçimleri öncesi firmaların markalaşması ve dolayısıyla da Alanya’nın marka değerini arttıracak çalışmalar yapacaklarına dair söz verdiklerini belirten Başkan Erdem, bu kapsamda Türk Patent ve Marka Kurumu’nun Bilgi ve Doküman Birimi’ni Alanya’ya kazandırdıklarını ve ALTSO bünyesinde hizmete açtıklarını ifade etti. 
Başkan Erdem, “Alanya’mız için, iş insanlarımız için çalışmaya, elimizden gelen gayreti göstermeye önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz” dedi. 

GÜZELBAĞ ALTSO İMALATÇILAR SANAYİ SİTESİ
Güzelbağ ALTSO İmalatçılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nde gelinen son noktayı da meclis üyeleriyle paylaşan Başkan Erdem, “Kooperatifi'mizin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına itiraz gelmedi ve askıdan indi. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanarak yapılan askı işleminin ardından planlar artık kesinleşti. Bundan sonraki süreçte 3194/18. madde kapsamında imar uygulaması tamamlandıktan sonra küçük sanayi sitesi yapımı için inşaat ruhsatı alınması safhasına geçilecektir.
İmar planı değişikliği dosyasını hiç beklemeden büyükşehir belediyesi meclisinden geçmesine koşulsuz destek veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Muhittin Böcek'e ve bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan Alanya Belediye Başkanımız Sn. Adem Murat Yücel’e teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Erdem ayrıca konuşmasında, Antalya ve Alanya protokolüne gerçekleştirilen ziyaretler, Romanya Belediyeler Birliği’nden gelen belediye başkanları ve Umman Sultanlığı Dhofar Bölgesi’nden gelen Ummanlı heyet ile gerçekleştirilen temaslar, safari sektörü ve tekstil, çanta, ayakkabı ve saat sektöründe faaliyet gösteren iş insanları ile düzenlenen toplantılar, Ünlü Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Hakan Karsak’ın katıldığı söyleşi konuları başta olmak üzere meclis üyelerini bilgilendirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER