Erdem: Zorluk yaşayan işletmeler için projeler üretilecek

ALTSO Başkan Adayı Eray Erdem, kışın özellikle seyahat acenteleri ve turizm taşımacıları gibi kışın zorluk yaşayan işletmeler için projeler üretileceğini açıkladı.

Erdem: Zorluk yaşayan işletmeler için projeler üretilecek

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan Adayı Eray Erdem, ilçede sektörün yaşadığı en büyük problemin ticari potansiyelin 12 aya yayılamaması olduğunu söyledi. Konaklama sektörü,  çalışan personel ve turizm taşımacılığı yapan firmaların kış döneminde ekonomik zorluklar yaşandığının altını çizen Erdem, “Alanya’da turizmin 12 aya yayılması uzun yıllardır hedeflenen bir hayal. Aslında bu bağlamda önemli çalışmalar da yapıldı ancak, son yıllarda normal süreçler yaşamadık. Pandemi başta olmak üzere Ukrayna-Rusya savaşı ve ambargolar derken süreç bizi çok alışık olmadığımız dönemlere taşıdı. 12 ay turizm derken turizmi 3 ay yapsak kar sayacağımız süreçlerin ardından çabuk reaksiyon göstererek önemli hamlelerle sektörü toparlamaya başladık. Bu tür kriz süreçlerinin etkileri çabucak silinmiyor. Alanya’da kış dönemleri ekonomik açıdan zorlu geçer bu nedenle de kış dönemine ilişkin projeler uzun yıllardır konuşuluyor. Bu yıl nispeten daha olumlu bir hava beklesek de kış dönemi için kalıcı çözümlere ihtiyaç var” dedi. 
ÜNİVERSİTE BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Alanya’da iki üniversitenin faaliyet göstermesinin büyük önem taşıdığının altını çizen Erdem, “Kış döneminde üniversiteler kente bir hareketlilik ve ekonomik potansiyel getirdi. Bir nevi pansuman görevi görüyor. Ancak bu denli muhteşem bir doğaya sahip kentte kış turizmi açısından da kalıcı projeler hayata geçirmemiz gerekiyor. ALTSO’nun bu konudaki sorumluluğu da gerek geçmişte yapılanlar gerek de yapılmak istenenlere baktığınız zaman oldukça fazla” diye konuştu.
“ORTAK AKIL İLE HAREKET EDECEĞİZ”
ALTSO Başkanı olması durumunda kış turizmine yönelik çalışmaların sektör temsilcileri ile istişareler şeklinde süreceğine işaret eden Erdem, “ALTSO öncü bir kurum olarak ilçedeki sivil toplum örgütleri ve sektör temsilcileri ile birlikte ortak akıl ile hareket etmeli. Başkan olarak bizi göreve layık görmeleri durumunda kurumlar arası iletişim ile projeleri üretip hayata geçirmek için çalışacağız. Alanya’nın ticari gelişimi için elimizi taşın altına koymaya hazırız” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER