Gürses, Gündoğmuş’u ihya edecek

Antalya’nın en bakir yerleşim alanlarından olan Gündoğmuş’un her yıl hizmet yetersizliği ve işsizlik nedeniyle nüfusunun erişmesinin önüne geçmeyi hedefleyen İYİ Parti Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı Gürses, “Memleketimizi yeniden imar edip, tarımdan turizme hayvancılıktan kırsal kalkınmaya destek vereceğiz" dedi.

Gürses, Gündoğmuş’u ihya edecek

İYİ Parti Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Gürses, ilçenin 1 Nisan itibariyle makus talihine son vermek için kalkınma hamlesine başlayacaklarını ifade etti. Seçim çalışmalarını Gündoğmuş’un her mahallesinde kapı kapı dolaşarak vatandaşlar ile tek tek görüşüyor. Önce milletin gönlüne girmek için her haneyi ziyaret eden Gürses, “Yerelden kalkınma için hem geri göçü teşvik edeceğiz hem de üretim potansiyel ve çeşitliliğini artışına öncülük edeceğiz. Bölgemizin coğrafi yapısına uygun doğayı koruyacak turizm çeşitliliği ile cazibe merkezine dönüşümü sağlayacağız” dedi.

‘ÜRETİMİN ARTIŞINA DESTEK VERECEĞİZ’

Geçmişi antik çağlara dayanan, arkeolojik kalıntılar, kervan yolları, köprüler, mağara, kale, tarihi cami göl ve şelaleleri ile dikkat çeken Gündoğmuş’tan diğer kentlere taşınan insanların tekrar geri dönüşünü sağlamayı da hedefleri arasından tutan Gürses, “Bitme noktasına gelen hayvancılığı yeniden canlandıracağız. Hem küçük baş hem büyük baş hayvancılık ile birlikte organik tavuk ve yumurta üretimini artmasını sağlayıp bu sayede üreterek gelir seviyesinin artması sağlanacak. Eskiden neredeyse her evde en azından evin ihtiyacını karşılayacak üretim vardı şimdi ücreti karşılığında bile bu ürünleri eski tadında bulunamıyor. Akaryakıt ve gübre başta olmak üzere olağanüstü maliyetler nedeniyle kırsalı kaderine terk eden yanlış politikaları uygulayanlara milletimiz elbette yetki vermeyecektir” diye konuştu.

‘YERELDEN KALKINALIM’

Kalkınmanın yerelde başladığına inanarak bunu başaracaklarını söyleyen Gürses, “Gündoğmuş’umuz yeniden yaşanabilir bir kent olacak. Biz asli görevlerimiz dışında, halkın sadece elini sıkıp hal hatır sormakla kalmayacağız. Kalkınma için proje üreteceğiz, tohum desteği ise tohum desteği, fidan desteği ise fidan desteği ekipman desteği gerekiyorsa, ki gerekiyor onu sağlayacağız. Sebze üretimi, meyvecilik, aromatik tıbbı bitki üretimine ve arıcılığa da daha çok önem vereceğiz. Bir zamanlar hemşerilerimiz kendi ihtiyacı olan buğdayını mısırını ekiyor fazlası ile hayvanını besliyor ya da satıyordu bu gün ağzının tadına uygun, sağlıklı gıdayı parası ile bulmakta zorlanıyor. Biz tekrar yaşanabilir, üreten, ürettikçe kalkınıp daha çok kazanan bir Gündoğmuş için söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

‘SADECE HİZMET EDECEĞİZ’

Kimseyi ötekileştirmeyeceklerini seçim sonrası seçim öncesinin hesabını gütmeyeceklerinin sözünü veren Gürses, “Hiçbir kurum, muhtar, hemşerilerimiz ile kavga, inatlaşma, husumete gitmeden önce halkın menfaatini düşünerek hizmet ve proje üreteceğiz. Hizmet alacağımız kurumlar ile diyaloğumuzu eksik etmeden milletin talebine çözüm üreteceğiz. Boş vaatler ile hamaset değil çalışarak, üreterek, halkımızı kalkınmasını sağlayacak projelere katkı koyarak görevimizi yapacağız.” Dedi. Gürses halkın teveccühünden dolayı mutlu olduklarını ekip olarak sahada başarılı bir çalışma performansı sürdürdüklerini ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER