İtalyan ve Fransız öğrenciler AGC’ye konuk oldu

Eczacı Güzin Velittin Bekiroğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Kadının da Sözü Var Erasmus + KA210 projesi kapsamında Alanya’da yabancı öğrencileri misafir etti.

İtalyan ve Fransız öğrenciler AGC’ye konuk oldu

Eczacı Güzin Velittin Bekiroğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ortak olduğu Kadının da Sözü Var (Women’s Word Also Matters) adlı Erasmus + KA210 projesi kapsamında İtalyan ve Fransız öğrenciler Alanya’ya geldi. Türkiye, Yunanistan ve Almanya’nın ortak yürüttüğü projenin ilk akışı olan Yunanistan’ın Selanik kentinden sonra Alanya’da buluşan öğrenciler, bulundukları kentlerde başarılı kadınların hikayelerini dinliyor, soru sorarak etkileşimde bulunuyorlar. Proje ile öğrenciler Avrupa ülkelerinden arkadaşlarıyla doğada spor yapma, farklı kültürlerle tanışıp kaynaşma, İngilizce konuşma becerilerini geliştirme ve farklı yerler gezip görme olanağı da buluyor. 

‘KADININ DA SÖZÜ VAR’

Politika, ekonomi ve sosyal alanlarda kadınların erkeklerle eşit söz sahibi olabilmesi ve kadınların bu alanlarda daha fazla yer alması amacıyla başlatılan projenin amacı kız öğrencilerin politik, ekonomik ve sosyal meselelere daha fazla ilgi duymalarını sağlamak için, onları yönetim sistemleri ve politikada aktif kadınlarla tanışmalarını sağlamak. Yerel yönetimlerin işleyişi, Türkiye’de politika ve kadın politikacıların rolü ve gençlere tavsiyeler konulu sohbet etmek olarak belirlendi. Bu kapsamda öğrenciler; Alanya Gazeteciler Cemiyeti’ni de ziyaret ederek Başkan Gaye Coşkun ile görüş alış verişinde bulundular. Gazetecilik mesleği ve kadınlar için gazetecilik mesleğinin zorlukları hakkında bilgi alan öğrenciler sorularına da yanıt aradılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER