Kur’an kursu öğrencileri Alanya Kalesi’ni gezdi

Alanya Müftülüğü’ne bağlı Cikcilli Mahallesi Şanlı Kur’an Kursu öğrencileri, öğretmenleri Hanife Köker rehberliğinde Alanya Kalesi’ni gezdi.

Kur’an kursu öğrencileri Alanya Kalesi’ni gezdi

Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından gençlere milli ve manevi değerleri kazandırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda Alanya Müftülüğü’ne bağlı Cikcilli Mahallesi Şanlı Kur’an Kursu’nda öğrenim görmekte olan öğrencilerin Alanya’nın güzelliklerini, tarihi ve turistik yerlerini daha yakından görmelerini ve tanımalarını sağlamak amacıyla Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından gezi programı düzenlendi. Kur’an Kursu öğreticileri rehberliğinde öğrenciler Alanya Kalesi, Süleymaniye Camii, Kızılkule, Tersane, Akşebe Sultan Mescidi, Mecdüddin Sarnıcı, Eski Alanya Evleri, Bedesten, Arasta ve Damlataş Mağarasını yakından görme ve tanıma fırsatı buldu. Geziyle ilgili düşüncelerini paylaşan öğrenciler, ilk defa böyle bir geziye katıldıklarını, gerçekleştirilen geziyle Alanya’nın güzelliklerini, tarihi ve turistik yerlerini daha yakından görme ve tanıma fırsatı bulduklarını ifade ederek geziyi düzenleyen herkese teşekkür etti.

Gezi hakkında bilgiler veren Cikcilli Mahallesi Şanlı Kur’an Kursu Öğreticisi Hanife Köker şu  ifadelere yer verdi: “Öğrencilerimize milli ve manevi değerlerimizi kavratmak amacıyla, sosyal, kültürel ve tarihi bir çok etkinlik düzenliyoruz. Bu kapsamda Cikcilli Mahallesi Şanlı Kur’an Kursu’muzda öğrenim görmekte olan öğrencilerimize yönelik Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü’nün katkılarıyla gezi programı tertip ettik. Öğrencilerimiz Alanya’nın birçok tarihi mekânını daha yakından görme ve tanıma fırsatı buldu. Gezimizin ardından ise öğrencilerimize çeşitli ikramlarda bulunduk. Bu vesileyle gezi programımızın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER