‘Muhtarlar Çalıştay ve İstişare Toplantısı’ düzenlendi

Muhtarlar ile bir araya gelen Kaymakam Ürkmezer ve ilçe protokolü onların istek ve önerilerini dinledi. Kaymakam Ürkmezer, “Mahallelerimizdeki sorunları tüm kurumlarla işbirliği içerisinde ve muhtarlarımızın destekleriyle hep birlikte çalışarak çözeceğiz” diye konuştu.

‘Muhtarlar Çalıştay ve İstişare Toplantısı’ düzenlendi

Alanya Kaymakamlığı tarafından ‘Muhtarlar Çalıştay ve İstişare Toplantısı’ gerçekleştirildi. Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen çalıştaya Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Çağatay Avcı, İl Göç İdaresi Müdürü Derya Erdoğan, Alanya Göç İdaresi Müdürü Rifat Çetinkaya, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir ile 102 mahallenin muhtarı katıldı. 
“SİZİN DESTEĞİNİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Çalıştayda konuşan Kaymakam Ürkmezer, ilçe ile ilgili alınacak kararlarda ve çalışmalarda muhtarların katılım ve desteklerinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Ürkmezer, “Düzenli olarak yaptığımız toplantılarımızdan bugün olanında Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından bilgilendirme çalışması yapılacak. Ardından ise İlçe Milli Eğitim Müdürümüz tarafından bilgilendirme sunumu yapılacak. Mahallelerimizdeki sorunları tüm kurumlarla işbirliği içerisinde ve siz muhtarlarımızın destekleriyle hep birlikte çalışarak çözeceğiz. Alanya’mızın huzuru için çalışan siz değerli muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
GÖÇ İDARESİNİN GÖREVLERİ ANLATILDI
Kaymakam Ürkmezer’in konuşmasının ardından Antalya İl Göç İdaresi Müdürü Derya Erdoğan ve Alanya İlçe Göç İdaresi Müdürü Rıfat Çetinkaya tarafından göç idaresi ve kurumun görev alanlarıyla ilgili tanıtımlarda bulunularak ikamet ve vize konuları hakkında daire amirleri ve muhtarlara bilgilendirme yapıldı. Ardından Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz Alanya’daki okullar, öğrenci durumları, yabancı öğrenciler, denklik ve mesleki eğitim okulları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.


“TEBLİGAT SORUNU YAŞIYORUZ”
Çalıştaya katılan Mahmutlar Mahalle Muhtarı Ahmet Top, mahallesi ile ilgili taleplerde bulunduğunu söyledi. Top, “Çalıştayda göç idaresi, yabancıların ikametgahları, yabancıların çocuklarının okul durumları görüşüldü. Alanya’da 52 ulustan 42 bin yerleşik yabancının yaşadığı ifade edildi. Mahmutlar’da 20 bin yerleşik yabancı yaşıyor. Bir okulda 52 ulustan öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrenciler Türkçe bilmeden eğitim hayatına giriyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Almanya’daki gibi bir mevzuata sahip olmadıklarını söyledi. Almanya’da bir yabancı öğrenci eğitim almak istese önce kursa gidip Almanca öğreniyor. Yılmaz, 10 kişi sayısına ulaşılınca Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak kurslar açıldığını ifade etti. Bunun yanında mahallede tebligat sorunu yaşıyoruz. Tebligatların sahibine ulaşmaması durumunda avukatlar beni arıyor” dedi.   
“HUZUREVİ KONUSU GÜZEL FİKİR”
Mahmutlar’daki yerleşik yabancıların huzurevi istediğini açıklayan Top, “Mahallemizdeki yabancılar hem kendileri hem de yerli vatandaşlar için huzurevi istiyor. Çalıştayda Alanya Huzurevi Müdürü Fatma Aksoy da vardı. Kaymakam Ürkmezer de huzurevi konusunun güzel fikir olduğunu, özel teşebbüs ile bunun yapılabileceğini söyledi” diye konuştu.

“PTT’LERDEKİ PERSONEL SAYISI YETERSİZ”
Çalıştayda muhtarların önerilerini ilettiğini dile getiren Top, “Muhtarlar PTT’lerdeki personel sayısının artırılmadığını söyledi. Mahmutlar’daki PTT Şubesi’ne bir personel daha gelmiş ama bu yetersiz.  Çalıştayda Mindivanlı ve Patat asayişin berkemal olduğunu, hırsızlık olaylarının sayısında düşüş yaşandığını söylediler. Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Çağatay Avcı, denizin dalgalı olduğu günlerde denize girilmemesini ve uçurum kenarında tek başına balık tutulmaması gerektiğini aktardı. Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar da yasaklı tür olarak belirlenen Pitbull cinsi köpeklerin 14 Ocak’a kadar kısırlaştırılarak ilçe tarım müdürlüklerinde kayıt altına alınacağını söyledi. Rüzgar bu cins köpeklerin halka açık olan yerlere giremeyeceğini paylaştı” ifadelerini kullandı. Top, önümüzdeki günlerde Alanya’da ‘Sağlık ve Tarım Çalıştayı’nın düzenleneceğini de kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER